Wednesday, 9 November 2016

Ragam Pelajar Sebelum Peperiksaan


Siapa dulu pernah buat macam ni? Baik mengaku cepat hihi. Sebenarnya kinah dulu pun macam ni juga. Ni la ragam student yang nak ambik exam. Bukan kata SPM je, PT3 (dulu dikenali sebagai PMR), UPSR dan budak universiti pun sama.


Awal-awal semester boleh huhahahaha dulu. Bila dah nak dekat exam mula lah gelabah. Kinah dulu pun masa study pernah buat gila. Hahaha gelak dulu jap. Korang bayangkan exam pukul 8.00 pagi exam law pulak tu. Malam tu roomate kinah buat kepala gila ajak make up pulak. Kinah yang tengah ting tong tu ikut je kepala akak roomate sampai la ke pagi. Esoknya sebelum masuk dewan, kawan sekuliah kinah buatla review kinah dengar je sampai rasa nak muntah. Bayangkan exam pada hari tu ada dua paper, paper killer pulak tu. Nasibla lulus semuanya dengan jayanya. 

Pada adik-adik semua yang masih belajar lagi tu, janganlah belajar last minute, akibatnya macam tu la. Buat persediaan awal-awal. Barulah tak kelam kabut. Pada adik-adik yang tengah berjuang dalam SPM tu selamat maju jaya.





8 comments:

  1. Saya.. Hahahahaha.. Rindu plak zaman stdy tau

    ReplyDelete
  2. Unni macam ni la tp layan korea...hahahah

    ReplyDelete
  3. Mai jenis belajar last minute sbb kalau belajar awl pun lupa juga, erk, hahahaha,tp janganlah last minute smpai esok paper baru nk start.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita serupa mai. Tapi kalau belajar malam ni esok nak exam dah teruk tu

      Delete
  4. Replies
    1. Terima kasih dan salam perkenalan juga

      Delete