Sunday, 5 January 2014

Kasut Tumit Tinggi


Assalamualaikum semua, siapa suka pakai tumit tinggi??? 


Cantikkan wedges ni

Kinah nak kata suka tu takla, kadang-kadang je pakai yela dengan keadaan kita yang tak cukup tinggi ni kadang-kadang nak nampak diri tu tinggi kenala pakai tumit tinggi. Tapi sedarkah anda, tumit tinggi ni memberi impak yang negatif pada pemakainya. Sila lihat gambar rajah di bawah



See, bila kita selalu pakai tumit tinggi, postur kita dah jadi macam tu. Masa muda memang tak nampak kesannya, tapi bila kita dah semakin berusia barula nampak kesannya. Dengan pelbagai fesyen terkini mesti kita sebagai seorang wanita terdetik kat hati "nak beli sepasang la wedges ni" " cantikknya abang nak sepasang" 

Kalau kinah, kinah nak macam ni

 Sweet gitu ^_^

13 comments:

  1. saya memang peminat heels..lebih2 lagi sye student secretary so ada kelas yg kne pakai heels..tp heels memang cntik2 la :'(

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan salam singgah ahad di sini...Diana suka jgk pakai kasut tinggi tapi kena tengok tempat dan keadaan...hehe..

    ReplyDelete
  3. suka pkai yg flat jer..selipar jepun tu lagi suka..:)

    ReplyDelete
  4. masa remaja akak suka juga pakai.. sekarang ni bdan akak dah semakin berisi susah jalan pakai kasut tumit tinggi.. akak lebih selesa pakai yang rata tu je sekarang ni.. hehe..

    ReplyDelete
  5. mama lah!.... ntah kenapa masih jugak memakainya... isk isk

    ReplyDelete
  6. sy lah tu salah sorgnya.. huhu..

    ReplyDelete
  7. dulu mase ank dara ade gak ibu pkai tumit tinggi maklum kerja sbg cikgu ni kena nmpak bergaya ckit kan. tp da kawin da ade ank dan x keja lagi memang terus x pakai la tumit tinggi ni. bkn ape payah la ckit nak bertumit tggi nak mendukung anak takut terpeleut je.hehee.. dlm hati sskali tgok org pakai teringin jugak.

    ReplyDelete
  8. frust tak boleh pakai heel mcm ni =) hehee

    ReplyDelete
  9. akak pon suka kasut jenis balerina ni :) cute sgt

    ReplyDelete
  10. salam kinah..maaf baru brkesempatan singgah cne..kita tak blh pakai heels sbb dah tinggi hehe

    ReplyDelete
  11. suka heels tapi utk event2 tertentu je la.. pegi kuliah pakai kasut flat je, kalau tak confirm sakit kaki sebab kena menapak jauh.. hehehe..


    kasut2 kat gmbar paling bawah tu cantik sangat2!! geram ny tengok.. hehe..

    ReplyDelete
  12. mun kadang2 pakai..kadang2 x..tengok keadaan..hehe

    ReplyDelete