Saturday, 16 November 2013

Sampah Makin Berkurangan


Assalamualaikum semua, tahu apa maksud sampah makin berkurangan? Hmm mesti ada yang tengah fikir sampah apa kan. Kalau masij ingat lagi post kinah CBOX Pulak!!!! kat situ kinah dah story mory pasai ni. Hmm lepas follow tuto yang diberikan oleh adik Sabrina, kinah nak teruskan penggunaan CBOX la, kinah bukan saja delete mesej mengarut umpama sampah tu, malah siap bann sekali IP mereka yang telah membuat sampah pada cbox comel tu nasibla ye, takut gak dihantarnya spam pada kita naya ooo. Baru-baru ni kinah dapat komen spam aduhla macamna leh dapat gitu, nasibla kinah guna comment moderation, kalau tak mau mak cik Avast yang sangat bising tu keluar threat detected, ahh jenuhla nak reboot balik sistem. Nak menunggu dia reboot punyala lama, korang leh makan dulu tido dulu tau. Bercakap mengenai antivirus Avast ni, siapa pakai antivirus ni? Bestkan, siap bercakap lagi heheh (perak punya olang hahah). Kinah pakai avast ni sejak zaman belajar lagi, mula-mula pakai avira, macam tak ok je, pastu pakai apa ntah dah lupa tetap jugak tak ok, entah macamne saja belek-belek software antivirus ni, terpandang si avast ni. Macam best je, macam ok je. Kinah try la alhamdulillah lepas daripada tu semakin kurang laptop ni kena format, kalau tak ahh kena keluar duit nak pergi format pulak, bukannya kedekut nak keluarkan duit, tapi bila dah selalu sakit, kita pun sakit sekali. Bagusnya avast ni, bila kita nak bukak satu laman web ni bila ada suspicious malware, secara automatik dia bagi warning dan tak bagi bukak langsung web tu. Naya la tuan punya web tu. Baru-baru ni kinah nak join satu GA ni, macam biasala kena follow sponsor, bila buka pada new tab, terus bagi warning tak boleh bukak web tersebut. Punyala dia jaga laptop tuan dia, bagusnya awak avast. Kinah cuma pakai avast yang free je, nak beli tak mampu, cuma kita kena renew je la every year. Nak tau lebih lanjut mengenai avast bolehla klik di ---> sini 


p.s Tau maksud "kolam" tak? Boleh klik di ----> sini 

11 comments:

  1. akak dah buang segala cbox...biar diorang tinggalkan notes di kotak komen je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi bila kita tak perasan komen diorang payah jugak kak

      Delete
  2. Replies
    1. selamat hujung minggu juga kak aiza :)

      Delete
  3. tu la,,bella xletak cbox,tkot spam dri anyone yg x brtggjwb. sabar ye kinah =)

    ReplyDelete
  4. mun pernah dulu guna avast tp skrang dah bertukar..

    ReplyDelete
  5. mama pon pakai avast...amat berpuas hati...

    ReplyDelete
  6. happy weekend kinah :) aefa letak cbox kat page lain. kurang jugak spam yg menyemak tu :D hihi..

    ReplyDelete