Thursday, 23 March 2017

Cuci Mata di Tudung2U.com

Tudung bawal Pucci sekarang ni dah menjadi trend. Tak kirala yang muda mahupun yang dah berusia. Bawal Pucci ni menjadi pilihan sebab mudah dibentuk sebab tu menjadi pilihan semua golongan. Boleh dipakai pada bila-bila masa je.

Haa kali ni kinah nak perkenalkan satu laman web yang menjual pelabagai jenis tudung dari yang bawal sehinggalah yang instant. Pilih je nak yang mana. Macam-macam pilihan. Laman web yang kinah nak perkenalkan ni ialah Tudung2U.com serius cakap kalau korang usha web ni pasti rambang mata. Tambah pula raya tak lama dah. Bolehlah nak buat survey mana yang berkenan di hati. Meh kinah belanja sikit koleksi tudung bawal Pucci.


Tudung Bawal Pucci

Selain bawal Pucci ada juga koleksi lain seperti Moon Scarves dengan packaging yang comel.



Apa yang korang tengok ni cuma sebahagian je. Banyak lagi yang cantik-cantik. Pada yang bertudung labuh, Tudung2U.com turut menampilkan dengan koleksi daripada Hijranisa.



Rambang matakan. Kalau nak tengok lebih banyak lagi koleksi daripada jenama-jenama terkenal bolehlaj melayari ke Tudung2U.com



Wednesday, 22 March 2017

KAJIAN ONLINE SURVEY KONSEP MAKANAN DALAM PANTANG SEDIA DI MAKAN

Sekarang ni Adabi tengah mengadakan kajian online survey bagi konsep makanan dalam pantang. Kiranya Ready to Eat (RTE). Tengah tak de buat apa-apa jomlah isi kajian tu manalah tahu dapat hadiah daripada Adabi. Pada yang berminat bolehlah jawab kajian tu di SINI

Tempoh untuk menjawab kajian ni sehingga15 April 2017.

Monday, 20 March 2017

Melayan Misteri Wan Peah


Setiap malam Isnin sehingga Rabu Misteri Wan Peah sentiasa menghantui kita. Dari episod pertama lagi kinah melayan. Lawak betul tambah dengan loghat Perak lagila teman suke. Yeh Kumbang, Li Kelubi dan Ghani Gagap membuatkan cerita ni hidup. Siapa yang menonton cerita ni mesti geram dengan Cikgu Zaiton tu. Suke benor bawak mulut mengata Cik Siti. Yela Cik Siti baru je pindah kat Kg Pari Hilir tu lawa pulak tu jadi tergugat la Cikgu Zaiton tu. Mak Timah tu pun satu percaya benor dengan Cikgu Zaiton sampai Pa'an kena mandi ayor bunge.

Wan Peah jadi macam tu mungkin disebabkan tekanan sebab orang kampung tak sukakan dia. Apa sebenarnya rahsia Tok Hashim dan Mak Timah ye. Sebenarnya apa yang berlaku dengan  Tok Hashim dan Wan Peah tu. Nak tutup rahsia besar sampai kata Wan Peah tu hantu. Tak sabar pulak nak tunggu next episod malam ni. Moh kome dah nak start dah.


Sunday, 19 March 2017

Bila Sakit Tekak Menjengah

Bila cuaca tak menentu kejap panas kejap hujan mulalah kesihatan terganggu. Tiba-tiba je tekak ni rasa perit nak menelan cukupla punya payah.  Ditambah pula dengan rasa nak demam. Kiranya satu pakej la ni.
Bila jadi macam ni mula petua-petua lama keluar seperti minum air asam jawa. Feww masam tu dengam leceh lahi nak asingkan asam jawa tu daripada biji. Itu bukan jadi alasan lagi seban sekarang ni dah ada yang instant punya tanpa biji. Beli je kat pasar raya bancuh dengan air suam. Kemudiam minum. Itu cara orang lama.

Sumber: Google

Pernah dengar tak bila kita sakit tekak ke batuk opah-opah kita suruh makan aiskrim. Petua yang ni tak pernah cuba lagi sebab dah ais takut makin teruk. Sejauh mana kebenarannya? Tak pastilah. Sapa pernah cuba? Cuba kongsi sikit.

Sedapnya aiskrim. Lama pantang makan ni

Ha yang ni memang selalu sangat orang amalkan. Sebabnya mudah tak payah nak perah sana sini. Bukak je paket terus ngap.





© Love Is Simple
Maira Gall