Saturday, 29 July 2017

Pemilihan Warna yang Bersesuaian atau Tona Sepadan Untuk Deko

Pemilihan Warna Bersesuaian atau Sepadan Untuk Deko| Assalamualaikum dan selamat malam. Hari ni lambat pulak kinah bersiaran. Entahla mood ke laut hari ni. Banyak entri yang tengah bersusun tu. Satu-satu kinah post nanti ye. 

Tadi masa mood ke laut tu saja bukak page deko-deko ni. Tertarik pulak dengan satu perkongsian daripada facebook page Dekorasi Impian IKEA Malaysia mengenai pemilihan warna yang bersesuaian untuk kita menghias. Sebagai contoh, jika warna dinding kita berwarna biru, warna apa yang sesuai untuk dipadankan dengan biru. Memang teruja kinah tengoknya. Sebelum hilang ke apa baik kinah simpan dalam blog ni senang untuk rujukan akan datang hehe. Korang nak buat rujukan pun boleh juga 'sharing is caring' tak gitu.

Di bawah ni adalah panduan untuk pemilihan warna yang bersesuaian atau tona yang sepadan untuk kita berdeko-deko. Selamat deko-deko!



























7 comments:

  1. Suka yang warna hijau lumut tu. Tenag je rasa hati

    Singgah dari segmen kak mia
    https://denaikehidupann.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. semua cantik esp ruang kita tu luas..mmg lagi cantik

    ReplyDelete
  3. Bestnya....teringin nak pilih sendiri warna uuntu bilik...tapi sebab kekangan pasrah je la...hihi

    ReplyDelete
  4. Semua warna menarik cuma ada tona panas ada tona sejuk yang mana pilihan hati.

    ReplyDelete
  5. Ya Allah semua cantik. Tak sabar nak ada rumah sendiri boleh deco suka hati,haha, sekarang duduk berkongs dengan anak buah & adik je, fuhh nak buat apa pun terhad

    ReplyDelete