Wednesday, 3 May 2017

# Review

Sambal Garing Che Nor Memang Best

Puasa dah tak lama dah. Kinah tengok kat facebook siap dah list nak masak apa untuk bersahur dan berbuka nanti. Katanya senang nanti tak payah nak fikir dah. Memang sungguh pun bila dah hari-hari masak sampai satu tahap nak masak apa ek hari ni?? Soalan tu memang famous dalam kalangan mak-mak hehe.

Biasanya kalau sahur tu kinah kurang nak makan gulai-gulai ni. Kalau dah depan mata tu makan je la tambah lagi kalau balik kampung. Kat rumah sendiri pulak cukuplah hidangan yang simple tapi sedap macam sambal ikan bilis. Pernah dengar Sambal Garing Che Nor?


Siapa pernah cuba sambal garing ni mesti takkan lupa betapa garingnya ikan bilisnya. Krup krap bunyinya. Makan dengan nasi panas memang ummp. Kalau yang ni extra ikan bilis. Memang banyakla ikan bilisnya. Sambal garing Che Nor ni wajib ada di setiap meja tau. Haaa memang sesuailah kan tak lama lagi dah nak puasa. Simpan stok banyak-banyak.


Haa tengok tu tengok rupa pun dah tau. Bekasnya pun comel je. Memang sedap, rugi kalau tak cuba. Dah cuba sekali pasti jatuh cinta dengan sambal ni. Confirm bertambah selera bila bersahur nanti. Mana nak dapatkan sambal ni? Suami kinah beli di Petronas. Sebab dia tahu bininya hantu sambal. Kalau tempat korang takde jual whatsapp je di 011-51338686.


4 comments:

  1. Macam pernah dengar Sambal Garing Che Nor ni, tapi tak pernah try 😃

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la nanti. Memang tak cari lain dah

      Delete
  2. gee pernah try sambil bilis ni!pedas tapi sedap..makan dengan nasi panas-panas..yummeh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan yang tak berselera terus berselera bila makan sambal ni.

      Delete

Total Pageviews