Saturday, 10 December 2016

5 Petua Tradisional Cantikkan Kuku


Kuku ni melambangkan identiti seseorang. Jika kuku kotor dan panjang secara tak langsung kita boleh described orang tu macam mana. Jadi kita kenalah selalu potong kuku dan kemaskan kuku. Kalau pergi spa orang panggil apa ke pedicure and medicure kalau tak silap la huhu. Tapi itu untuk orang yang berwang, orang biasa macam kita ni tak payah nak habiskan duit. Gunakan petua tradisonal yang mana barangnya lebih mudah dan yang penting murah. Antara petua tradisional cantikkan kuku ialah





Sumber:Seminit Resepi

Dapat CPUV Lagi

Syukur alhamdulillah sekali lagi diberi peluang oleh pihak nuffnang. Aritu baru je dapat CPUV arini alih-alih dapat lagi iklan tapi kali ni dapat 2 sekali. Semoga lama berada di blog ni. Kiranya ada 3 jenis iklan nuffnang yang sedang bersiaran di blog ni. Tak nak cakap banyak cuma nak ucap jutaan terima kasih kepada mereka yang sudi singgah blog yang tak seberapa ni tanpa kamu semua siapalah diriku. Cewaah.


Friday, 9 December 2016

Giveaway Cosmoderm KL Modest Fashion Week by YanieYusuf


Alangkah indah dapat guna produk cosmoderm ni. So pada siapa yang nak menang produk cosmoderm ni jom support giveaway ni mana tau ni adalah rezeki anda. Siapa nak join klik Sini

7 Makanan Cuci Usus Secara Semulajadi


Hari-hari kita makan. Kesian kepada usus kita hari-hari terpaksa bekerja. Namun begitu, usus yang bekerja hari-hari ni perlu dicuci tau. Bukanlah kena cuci macam kita cuci baju, kita juga cuci menggunakan makanan. Nak tahu makanan apa yang dapat cuci usus secara semula jadi,  inilah jawapannya.








Wednesday, 7 December 2016

Apa yang pelik dalam gambar ni


Cuba perhatikan betul-betul apa yang tak kena dalam gambar ni? Siapa dapat teka memang Bahasa Melayu A+ masa sekolah dulu.

Bila Bos Putus Cinta


Bila bos putus cinta macam ni la jadinya. Cuti 2 hari tu. Untung pekerjanya cuti.

Zikir Pembuka Rezeki

Mari kita amalkan 5 zikir pembuka rezeki. Semoga kita semua dipermudahkan segala urusan harian dan dimurahkan rezeki.





Sumber: Muslimahshop.com

10 Rahsia Makanan Anti-Kolesterol


Entri kali ni kinah nak kongsi sikit mengenai makanan anti kolestrol. Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada semua.










Sumber:Bengkung Moden

Giveaway SAYA NAK KURUS SECARA SIHAT DENGAN PASSION D'TOX!


Siapa nak kurus? Jom join giveaway Saya nak kurus dengan Passion D'Tox cepat. Tamat pada 19 Disember ni.

Apakah Passion D'Tox dan keistimewaan produk ini?  Passion D'Tox ini merupakan supplemen kesihatan yang 4 untuk membantu proses penghadaman dan pencernaan makanan serta mengurangkan lemak berlebihan dalam badan. Passion D'Tox mengandungi bahan organik buah-buahan seperti buah beri, sekam biji psyllium, rumput gandum dan buah markissa (passion fruit - sebab itu namanya Passion D'Tox!). Ia juga sarat dengan vitamin A, C dan E yang mampu mempertingkatkan kadar metabolisme pengguna sambil mengawal berat badan. 


Siapa yang perlu cuba produk Passion D'Tox? Produk ini sesuai bagi mereka yang:

  • sukar menurunkan berat badan
  • mengalami masalah sembelit
  • sering cepat berasa letih dan hilang tenaga
  • memiliki masalah mulut berbau (petanda bagi masalah pencernaan)
  • mengalami masalah kulit seperti gatal-gatal, alergi, jerawat dan sebagainya akibat terlebih toksin dalam sistem badan 

Giveaway Hand Body Lotion by Suria Amanda


Ok giveaway seterusnya by Suria Amanda. Siapa nak menang hand body lotion meh lekas join sebelum 15 Disember ni. Syarat penyertaan mudah sahaja. Siapa nak join klik pada banner.

Terima Kasih Nuffnang

Hari ni tergerak hati nak cek Nuffnang bahagian earning. Eh ada iklan on going la. Tak sangka pulak dapat. Akhirnya penantian nak dapat iklan CPUV tercapai. Terima kasih nuffnang. Lepas banyak kali tanya pada nuffnang bila boleh dapat CPUV nah akhirnya nuffnang bagi juga.


Earning takdela banyak mana. Simpan daripada tahun 2014 sampai sekarang. Rupanya iklan ni baru berlangsung. Harap lama sikit on going tu ye

Haa inilah iklan yang tengah on going di blog. Lepasni rajin-rajinla tekan iklan ni ye hehe.

Monday, 5 December 2016

Juara Konsert Akhir Gegar Vaganza Musim Ke 3


Malam tadi merupakan malam kemuncak konsert Gegar Vaganza musim ketiga. Enam peserta berentap untuk mendapatkan gelaran juara dan akhirnya Azharina telah dinobatkan sebagai Juara Gegar Vaganza Musim ketiga.

Mereka telah diberikan dua tugasan yang mana tugasan pertama menyanyikan lagu medley dan tugasan yang kedua keenam-enam peserta digandingkan dalam 'Battle' yang mana mereka perlu menyanyikan lagu pasangan battle masing-masing.


Azharina berjaya memenangi RM100,000.00 manakala tempat kedua pula dimenangi oleh Siti Sarah dan tempat ketiga pula dimenangi oleh Zarul. Namun begitu, peserta lain tidak pulang dengan tangan kosong. Tempat keempat iaitu Ameng, tempat kelima Intan Sarafina dan tempat keenam disandang oleh Gmie. Tahniah kepada semua.
© Love Is Simple
Maira Gall