Monday, 24 October 2016

Boh Lemon Myrtle (Uncang Herba)

Siapa pernah mencuba teh Lemon Myrtle (uncang herba) daripada Boh? Bagaimana rasanya? Sedap tak? Ada sesetengah orang mungkin akan kata teh apa ni. Mesti ntah ape-ape rasanya. Macam tu jugak pada kinah masa mula-mula mencubanya. Asalnya suami kinah la dia nak mencuba teh yang lain daripada yang lain. Bila dia minum tak sedap katanya. Kinah kata yeke tak sedap. Bila kinah bancuh dan minum hmm sedap. Rasa serai dan limau. Mungkin lain tekak lain penerimaannya. Takpela orang tak nak bagi kat kite la yang minum hihi. 


Memang segar lepas minum teh ni tau. Sejuk je rasanya apa yang penting teh ni adalah produk organik dan bebas kafein. Siapa yang tak tahan dengan kafien bolehla cuba teh ni. Teh ni kitorang beli dekat Pasar raya TF. Harganya RM10.50. Tak tahu pulak pasar raya lain jual harga berapa. Dalam satu kotak ada 25 uncang.


Warnanya pun tak terlalu pekat dan ala macam green tea. Tak macam teh biasa. Sedap diminum masa suam-suam panas. 



3 comments:

  1. sy minum green tea dari BOH juga hehhe tapi yang ni belum pernah try lagi

    ReplyDelete
  2. tak tahu pulak ada keluaran baru, nti nak try la..hehe

    ReplyDelete
  3. Tak sedap!!! Satu uncang tu bancuh utk satu teko. Tambah gula stgh sudu.. baru leh masuk tekak.. Baru sedap!!! Panas2 minum rasa nyaman je...

    ReplyDelete