Tuesday, 1 April 2014

Transkrip Penuh Komunikasi Dalam Pesawat MH370


Assalamualaikum semua, ini adalah transkrip penuh komnunikassi dalam pesawat MH370 dengan menara kawalan udara Kuala Kumpur hari ini.


Sumber Berita Harian Online

Sidang media harian MH370 dibatalkan

Assalamualaikum semua..
Kali ni kinah nak share mengenai sidang media harian MMH370. Berita ni dipetik daripada Berita Harian Online

KUALA LUMPUR: Sidang media harian mengenai perkembangan terkini kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 pada jam 5.30 petang hari ini dibatalkan.
Pembatalan sidang media itu dimaklumkan oleh sekretariat bilik media di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) kira-kira 1 tengah hari tadi.
Bagaimanapun, petugas media dari dalam dan luar negara tetap berkampung di PWTC bagi menunggu sebarang kenyataan akhbar daripada Kementerian Pengangkutan atau sebarang perkembangan terkini mengenai operasi mencari dan menyelamat (SAR) MH370 yang kini memasuki hari ke-25.
Sidang media hari ini dibatalkan kerana Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein, yang juga Menteri Pertahanan, kini berada di ibu pejabat Pusat Pemerintah Pasifik Amerika Syarikat di Hawaii untuk menghadiri mesyuarat Menteri-menteri Pertahanan Amerika Syarikat-ASEAN.
Dalam sidang media semalam, Hishammuddin berkata beliau akan berkongsi maklumat mengenai perkembangan terkini pencarian MH370 dengan rakan-rakan sejawatannya dari negara-negara Asean dan kerajaan Amerika Syarikat.
Selain itu, lokasi sidang media akan datang yang sebelum ini diadakan di Dewan Tun Hussein Onn kini dipindahkan ke Dewan Tun Razak.

- BERNAMA

Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy



Tarikh Tamat 10 April 2014 (pukul 11:59 Malam)


Pekerja Bank Curi RM10.8j Untuk Melanggan Pelacur

Assalamualaikum semua.

Hari ni kinah tertarik dengan tajuk Beritta Harian Online mengenai curi duit untuk melanggan pelacur. Nasibla kejadian ni berlaku di luar negara. Kalau dalam negara kita berlaku kes macam ni memang habis kena bambu pegawai bank tu. Lebih mendukacitakan, pegawai tu dah berkahwin dan mempuyai dua anak, hmm dah kahwin tapi masih melanggan pelacur. Macam-macam hal la sekarang ni. 


London: Seorang pekerja bank yang sudah berkahwin dan mencuri lebih 2 juta pound (RM10.8 juta) dari Barclays serta membelanjakannya untuk pelacur dipenjara selama tujuh tahun.
John Skermer, 45, membuka akaun bank palsu dengan overdraf 1 juta pound (RM5.4 juta), sebelum menyalurkan wang terbabit ke dalam akaun peribadinya. 
Beliau membelanjakan hampir kesemua wang terbabit untuk melanggan pelacur, malah berhabis sebanyak 1 juta pound untuk seorang pelacur saja. 
Lelaki terbabit didakwa menghabiskan masa beberapa bulan bersama wanita Thailand yang dikenali sebagai Kookai, dengan makan angin ke London dari Cheshire dan menginap di hotel mewah serta makan di restoran terkemuka.
Sepanjang tempoh itu, isteri Skermer, Tracym 33, yang dikahwininya selama 10 tahun serta mempunyai dua anak tidak mengetahui identiti suaminya itu. 
Bank kesan akaun palsu

Malah lelaki terbabit membohongi isteri dan keluarganya dengan mengatakan beliau terpaksa bekerja luar untuk membantu polis menyiasat kes penipuan.
Jawatannya sebagai ketua keselamatan teknologi maklumat (IT) membolehkan beliau mencuri sejumlah 2.1 juta pound dari bank tanpa dapat dikesan sepanjang lima tahun. Tetapi penipuan terbabit akhirnya terbongkar apabila kemas kini keselamatan di bank terbabit mengesan akaun palsu.
Ketika beliau diminta menyiasat perkara itu, beliau akhirnya membuat pengakuan.
Malah Skermer turut membelanjakan sejumlah wang untuk percutian golf mewah, tiket menyaksikan perlawanan Manchester United dan sebuah kereta pacuan empat roda berharga 35,000 pound (RM190,000). - AGENSI

Sumber daripada Berita Harian online

 

Monday, 31 March 2014

Review SlimFast Diet

Assalamualaikum semua

Minta maaf pada kak Mialiana sebab kinah lewat hantar review. Agak sibuk lately. Hari ni kinah nak kongsikan penglaman kinah sepanjang beberapa hari kinah menggunakan slim fast diet ni.

Hari pertama kinah minum biasa la belum nampak lagi perubahannya. Tapi agak kerap masuk ke tandas sampai susah hati kalau sakit perut masa nak pergi kerja huhu.

Hari yang seterusnya pun sama sakit perut, tapi pada masa tu dah nampak kempis sikit perut ni. Mana taknya asyik membuang aje. Makan je cukup masa masuk tandas.

Begitula seterusnya samapai habis kinah minum. Perut kinah pun dah makin kempis dah tak buncit dah macam dulu. Produk ni memang berkesan pada mereka yang benar-benar nak kurus.

Lihatlah testimoni mereka yang telah berjaya menggunakan produk ni





Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.


CONTEST BLOG - "BLOG PALING SMART"

Assalamualaikum semua


saja je nak join contest ni untuk support blogger. Antara pengalaman edit blog ni saya terpaksa adjust balik semua template dan masa untuk edit pun agak lama. Sebab baru nak belajar. Semoga blog ni dapat menarik perhatian para juri ye.

Sunday, 30 March 2014

Mini GA T-shirt Blogger



Assalamualaikum, nak join?

Klik banner yer

© Love Is Simple
Maira Gall