Saturday, 11 January 2014

Kenapa Wanita Suka Berbelanja?


Assalamualaikum, soalan ni mesti orang lelaki selalu tertanya, mengapa wanita suka berbelanja?

Jawapan yang diberikan oleh Ustaz Azhar Idrus 

^
^
^
^


Ha dengor tu orang laki,


Friday, 10 January 2014

Selamat Menunaikan Solat Jumaat


Assalamualaikum, Salam Jumaat. Selamat menunaikan solat Jumaat kepada kaum Adam

 ^_^


Jangan jadi macam Amirudin dan kawannya, Orang memang tak nampak, tapi Allah S.W.T nampak tau. 

Kitar Semula Barang Ini


Assalamualaikum semua...

Kali ni kinah share barang untuk dikitar semula. Lihat gambar di bawah,

^
^
^
^
^



 Idea ni sesuai digunakan untuk mereka yang ada nak kecil. Tak payah diorang nak panjat sinki yang tinggi tu, walau bagaimanapun orang dewasa tetap kena tolong buka dan tutupkan.

Ok tak idea ni??? hehehehe

Monday, 6 January 2014

Disebalik Gambar


Assalamualaikum semua, cuba cari apa yang ada disebalik gambar ni




Sunday, 5 January 2014

Kasut Tumit Tinggi


Assalamualaikum semua, siapa suka pakai tumit tinggi??? 


Cantikkan wedges ni

Kinah nak kata suka tu takla, kadang-kadang je pakai yela dengan keadaan kita yang tak cukup tinggi ni kadang-kadang nak nampak diri tu tinggi kenala pakai tumit tinggi. Tapi sedarkah anda, tumit tinggi ni memberi impak yang negatif pada pemakainya. Sila lihat gambar rajah di bawah



See, bila kita selalu pakai tumit tinggi, postur kita dah jadi macam tu. Masa muda memang tak nampak kesannya, tapi bila kita dah semakin berusia barula nampak kesannya. Dengan pelbagai fesyen terkini mesti kita sebagai seorang wanita terdetik kat hati "nak beli sepasang la wedges ni" " cantikknya abang nak sepasang" 

Kalau kinah, kinah nak macam ni

 Sweet gitu ^_^

Rumah Pelindungan Untuk Hari Kiamat


Assalamualaikum semua. Kali ni kinah nak share mengenai sebuah syarikat telah menghasilkan rumah perlindungan untuk hadapi hari kiamat nanti. Subhanallah, macam-macam orang sekarang buat untuk elak hari kiamat. Larilah sejauhmana sekalipun hari kiamat akan tetap tiba bila tiba masanya nanti.


credit to : Oh Media
© Love Is Simple
Maira Gall