Wednesday, 29 January 2014

Perbezaan Aiskrim Malaysia dan Thailand

Assalamualaikum semua...

Petang-petang ni kalau dapat makan aiskrim kan beshhhh


Banyak pilihan ni, nyummmmm

Bila bercerita pasai aiskrim ni, kinah teringat cerita member kinah. Baru-baru ni dia pergi Thailand dengan suami dia. Dia bercerita pengalaman makan aiskrim kat sana. Diorang shopping dekat Tesco Lotus, jangan ingat Malaysia je ada Tesco yer, apa yang dapat diperhatikan oleh beliau aiskrim di Malaysia diletakkan di peti di bahagian bawah dan memanjang sahaja tapi di Thailand susunan aiskrim diletakkan didalam peti ais dan bertingkat-tingkat. Aiskrimnya pulak banyak pilihan sampai rambang mata diorang nak makan yang mana satu hahaahha. Akhirnya diorang makan aiskrim dalam bekas dapat banyak lagipun diorang berdua je yang makan tu pun dua hari baru habis, nasib baik resort tu ada peti ais. Perbezaan aiskrim di Malaysia dengan Thailand ialah aiskrim Malaysia bila dah cair dan kita masuk balik dalam peti aiskrim tu akan beku semula tapi aiskrim di Thailand tidak. Begitula cerita mereka sewaktu pergi honeymoon di Thailand. 

Agak-agaknya bila yer kinah nak pergi Thailand tambah dengan keadaan tengah bergolak ni..

10 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. makin cantik blog ni.. :)
    mama suka aiskrim, tapi tak selalulah makannya, manis.

    ReplyDelete
  3. nomnom..rasa nak makan gambar aiskrim tu

    ReplyDelete
  4. ala sedapnya...keduanya pun sedap..hihi

    ReplyDelete
  5. berubah lagi blog ni...dah bape lama sally tak datang sini..? hehehe...

    nway, ice cream tu nmpk sedap! tapi betul ke..? kena try g thailand ni.. :P

    ReplyDelete
  6. Maknanya kalau dia dah cair, memang takkan beku semula even masuk dlm peti ais sekali pun?

    ReplyDelete
  7. Aiskrim apa pun ttp sedap pada saya asalkan halal... :)

    ReplyDelete