Saturday, 4 January 2014

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog.



Assalammualaikum WBT dan Salam Sejahtera.

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog

Senarai Hadiah

Top Referral :
Cash RM50 + Fridge Magnet from Turkey

Random :
Chiffon Blouse x 5 Pemenang
Maxi Dress x 3 Pemenang
Perfume x 2 Pemenang
Voucher Shopping bernilai RM5 x 10 Pemenang
T-shirt R4BIA x 5 Pemenang


Jangan lepaskan peluang ini fellas! Just click the banner above and follow the simple rules.
Goodluck and thank you =)


Realiti Sebenar


Assalamualaikum semua, nak tahu perbezaan antara lelaki dan perempuan??? Baca dialog kat bawah ni huhuhu.


psstt : Apa yang kinah share ni berdasarkan kepada pengalaman tau tidak ada kaitan antara yang hidup dan yang telah tiada.

Credit to: Facebook

Excited Quote


Assalamualaikum semua, kali ni kinah nak share excited quote




Sape nak quote ni amikla.  ^_^

Friday, 3 January 2014

Jumaat Tanpa Kata





BLOGLIST 2014 MSRED


Assalamualaikum, kita join ye


Tamat 10 Januari 2014

Pssst kita dah letak awak dalam bloglist *_^


Ariana Rose (Download)


Assalamualaikum semua, kali ni kinah nak share link Slot Akasia terbaru iaitu Ariana Rose cerita yang di adaptasi daripada novel "The Wedding Breaker" Kalau nak tahu sinopsisnya boleh rujuk di sini


Pada yang terlepas episod pertama hingga episod ke empat bolehlah download pada link di bawah


Credit to: Pereka Cerita

Pencarian Bloglist Januari 2014 Tamat

Assalamualaikum semua...

Seperti kinah maklumkan sesi Pencarian Bloglist Januari 2014 tamat pada 2 Januari 2014. So dah tamatla ye dengan penyertaan seramai 29 orang. Alhamdulillah. Oleh itu, tak payah berandomlah ye kinah masukkan semua ke dalam bloglist Januari 2014. 


Mencari Kebahagiaan



Assalamualaikum semua, pagi tadi kinah menonton rancangan Positif Pagi bersama Prof Dr. Muhaya. Tajuk yang dibincangkan pada pagi tadi ialah Mencari Kebahagiaan. Apa yang kinah dapat rumuskan di sini ialah orang yang paling bahagia ialah orang yang melihat orang lain bahagia. Orang yang bahagia ialah orang yang bersyukur. Orang yang bersyukur ialah orang yang bertaqwa. Jika kita tidak bahagia dengan apa yang kita perolehi sekarang, bermakna kita adalah orang yang tidak bersyukur dengan kurniaan yang telah diberikan kepada kita. 

Terdapat dua penjuru yang tidak bahagia iaitu penyesalan masalah dan juga kerisauan masa depan. Setiap kali kita merasa stress gundah gulana, susah hati dan seangkatan dengannya akan mengundang penyakit lain iaitu penyakit hati. Oleh itu, selagi kita tidak mengenal erti tujuan hidup kita selagi itu kita tidak akan merasa bahagia. Lebih banyak kita memberi, lebih banyak kita bahagia.   



Thursday, 2 January 2014

Pencarian Bloglist Bulan Januari 2014

Assalamualaikum semua, hari ni kinah nak lancarkan pencarian bloglist untuk bulan Januari.

TAMAT 



SYARAT-SYARAT
  • Follow blog kinah bagi yang belum Follow, dah, follow sila abaikan.
  • Derma sikit kat tabung kinah ni  
  • Backlink banner ke blog ni tau  
Pencarian ni berakhir pada 2 Januari 2014


Gambar Konvo Dah Sampai


Assalamualaikum semua, gambar konvo kinah dah sampai. Hmm sepatutnya kinah dengan Agong tapi disebabkan dah hujung-hujung Agong pun berangkat pulang terpaksala Pro Canselor yang bagi. Alhamdulillah ^_^


Jangan Bersedih

Assalamualaikum...



Wednesday, 1 January 2014

~ GA Tip-Top Bloglist Ibu 2014

Assalamualaikum, kinah nak join GA ibu ni untuk menyokong ibu. Mane tau rezeki dapat masuk bloglist ibu kan.


11 Langkah Penjimatan Perbelanjaan Kerajaan

Assalamualaikum semua, kali ni kinah nak share 11 Langkah Penjimatan Perbelanjaan Kerajaan yang telah dibentang oleh Perdana Menteri Kita. 

Apa pendapat anda akan hal ini?? Adakah penjimatan perbelanjaan ni berjaya??



2014 Follower Cecah 600

Assalamualaikum semua, alhamdulillah tahun baru ni follower kinah dah cecah 600.  Tak sangka ada juga yang nak follow blog kinah yang tak seberapa ni yela mana taknya blog kinah ni masih baru lagi nak aktif selepas setahun menyepikan diri dulu. 


Ok kita tutup kisah tu, sekarang kita buka buku baru yang lepas tu biarlah ianya menjadi sejarah dalam hidup kita. Masih banyak ujian dan dugaan yang perlu kita tempuh nanti. 


Namun begitu, bukan follower yang beribu riban yang kinah kejar ye, cuma kinah suka apa yang kita karang, kita tulis akan ada yang datang membaca dan menjadi pengomen malah menjadi pengomen yang setia. Kinah suka tu, secara tak langsung kinah dapat mempertingkatkan lagi mutu penulisan kinah ni. Janganlah segan-segan untuk datang mengomen tau ^_^

Azam Tahun Baru

Assalamualaikum semua. Selamat Pagi dan salam tahun baru 2014

Alhamdulillah masih diberi peluang oleh Allah S.w.t untuk bernafas di bumi ini, dah masuk tahun baru semestinya ada azam tahun baru kan? Cuba kongsi sikit azam tahun baru korang. Azam tahun baru ni Kinah cuma nak dapat kerja yang tetap dan kalau boleh nak jadi insan yang tersayang kepada seseorang yang kinah sayangi. 


Kinah harap korang semua.....


Selamat Tahun Baru 2014



Happy New Year 2014, selamat tahun baru Indonesia


Tuesday, 31 December 2013

Simple NY Giveaway By Iezwa Razk

Assalamualaikum

(Klik Banner Untuk Join)

Senarai Hadiah :- 3x Pashmina , 3x Tudung Bawal dan 2x Topup RM 5
JOM MERIAHKAN GIVEAWAY NI!!

Tarikh Tamat :- 18 Januari 2014

Segmen Blogwalking November Disember By Kinah

Assalamualaikum semua..

Kali ni Kinah nak buat segmen lagi. Tapi kali ni segmen blogwalking pulak. Tujuannya Kinah buat masa ni kurang sikit tumpuan pada blog ni, so dengan cara ni takde la sunyi sangat blog ni. Kalau ada post pun tu auto publish je ^_^ Benefit ni bukan tuk kinah je, tapi untuk semua sambil tu bolehla naikkan trafik blog anda

Syarat-syaratnya mudah saja

  • Follow blog Kinah, dah follow tu abaikan saja
  • Klik sini 1 2 tunggu sampai habis loading baru X
  • Tampal banner atas di entri dan backlink ke blog sini
  • Tinggalkan link entri anda di komen
Kinah akan update bila Kinah ada masa. 
Segmen ini akan berakhir pada 31 Disember 2013


Comelnya Mereka Bertudung

Assalamualaikum semua


Antara ramai-ramai ni siapa paling comel bertudung???? :P


Monday, 30 December 2013

2013 End Giveaway





Assalamualaikum ...

http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/12/2013-end-giveaway.html

2013 End Giveaway by Queen Typo dengan anjuran pihak sponsor dari


Terima Kasih saya ucapkan kpda semua sponsor :) 

Jom semua rakan blogger sertai giveaway yg gempak ini , hadiah yg sangat menarik dan sangat cantik  ..

Tamat 6 Januari 2014


We Belong Together

Monday Wordless





Tak sampai dua minggu je lagi ^_^

Semoga dipermudahkan segala urusan



Sunday, 29 December 2013

Pernah Rasa Kecewa

Assalamualaikum semua, rasa kecewa? Kecewa kerana putus cinta? Kecewa kerana perancangan tak menjadi? Kecewa tak dapat kerja yang dihajati? Semua orang pernah merasa kecewa, perkara normal dalam hidup ni, dah menjadi rencah dalam kehidupan. Asyik happy jer kadang kala perlu juga kita merasa kecewa. Kenapa kinah buat entri ni? Patah hati ke? Putus Cinta ke? Bukan kerana patah hati, putus cinta, ini cuma luahan hati sahaja. Bila kita merasa kecewa, janganlah putus asa. In sha Allah pasti ada yang lebih baik dan hikmah yang tersembunyi. Apa yang perlu kita lakukan ialah kita kena yakin pada Allah S.W.T, berdoa berusaha dan bertawakal je. 

Frustration quote #4

My Mom's Best December giveaway

Assalamualaikum semua...


Tamat: 31/12/2013
© Love Is Simple
Maira Gall