Saturday, 7 December 2013

Kenangan Masa Lalu


Assalamualaikum, sapa pernah main patung kertas ni dulu? Kinah dulu banyak jugak koleksi, masa tu tengah gila main patung ni, tambah pulak adik kinah yang nombor dua pun tengah kemaruk dengan mainan ni sampaikan dia ada box sendiri untuk mainan dia ni hehehhe. Tapi budak sekarang ni main lagi ke mainan ni ye? Kalau ada pun dua tiga kerat je kot, mana taknya sekarang ni ada lagi mainan lebih canggih daripada ni macam PSP, PS2, PS4, hmm makin rosakla mata budak-budak ni.

Dua kotak ni memang famous dulu, kinah suka biskut coklatnya, sedap. Dulu suka sangat beli dua kotak ni, mintak mak, arwah opah belikan.

Haaa power rangers, ini salah satu rancangan kegemaran kinah dengan adik-adik. Disebabkan kami empat beradik, kami siap cop nak warna power rangers ape. Kinah dapat wana pink, ala2 girl gitu hehehehe. Power Rangers kan banyak series, antaranya mighty morphans, galaxy, space, light speed rescue macam-macam lagila.

Yeay teletubbies, comei sangat mereka-mereka ni. Ni pun kinah dengan adik-adik berebut nak wana ape, last-last dapat wana ungu. Antara dialog yang masih kinah ingat lagi sampai sekarang,"time to teletubbies bye bye". Comei kan ^_^

Keluang Man and Tiong Man, memang layan. Kinah suka dengar Inspektor Shahab cakap hehhehhe


Kampung boy, Mat dan adiknya Ana serta Bo, cerita berlatarbelakangkan kampung. Best, orang pekan yang tak pernah rasa duduk kampung try tengok kartun ni memang layan. Sampai sekarang cerita ni masih ada tayangkan kat Astro :) 

Template Baru Kinah

Assalamualaikum semua, hari ni dengan rasminya kinah tukar template kinah. Tak mau dah pakai template lama tu sebab haritu ada blogger beritahu terjumpa blog yang persis dengan kinah. Huhu sabor je la. Selepas survey sana sini dengan ini lihatlah my new template, nampak lebih ringkaskan. Kinah sukala dengan template baru ni hehe korang suka tak suka tak?

Kesian pada kawan-kawan yang berada di Pantai Timur, dengar berita tadi banjir semakin buruk. Takziah kepada mereka yang kehilangan keluarga,dan diharap semua baik-baik sahaja, bukan apa dengan keadaan sekarang ni air yang tidak bersih akan mengakibatkan penyakit berjangkit. Kena elakkan terutama kanak-kanak yang gemar main air. Marilah kita semua doakan semoga keadaan sahabat di sana baik-baik dan banjir akan surut. Bersabarlah dengan apa yang dihadapi sekarang ni, sesungguhnya ini adalah kifarah dan juga sebagai peringatan untuk kita semua.

   

Keadaan banjir di Kuantan, Pahang

Sekadar Renungan Bersama

Assalamualaikum semua...


Telinga diciptakan dua adalah tujuan mendengar perkara yang baik-baik, mendengar alunan zikir. Mulut diciptakan adalah untuk menutur kata-kata yang baik, berzikir, mengalunkan ayat Al-Quran tapi sedarkah kita sekarang ni fungsi mulut dan telinga dah bertambah, telinga digunakan untuk mendengar perkara yang melalaikan diri kita, mulut pula digunakan untuk mengumpat, mencaci, memfitnah, menghina individu lain. Nauzubillah, bawaklah insaf, sedar hidup kita di dunia ini tak akan kekal yang kekal cuma di akhirat sana. Pada mereka di luar sana yang suka bawak mulut mengata orang, mencaci, menghina, herdik orang insaflah, mintak maaf pada orang yang telah kamu kutuk tu. Post kali ni sekadar renungan kepada semua dan pada diri kinah sendiri supaya kita menggunakan nikmat yang Allah beri dengan betul.  


Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

As-Salam


Top Referal 
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan ComelMarqis Careno dan Iluvtour

Friday, 6 December 2013

Renungan Sebelum Tido

Review Blog: Affy Afiqah

Assalamualaikum semua, kali ni review blog ika pulak. Hmmm, so far blog ika tak da masalah, cute and simple lagi adala ^_^.  Cuma bila entri ika terlalu panjang cuba ika buat read more, so pembaca akan tahu keseluruhan post ika dan mereka akan baca another post. Cadangan kinah je la terpulang pada ika nak follow atau tak. Pada mereka yang gemar mencuba resepi-resepi terbaru bolehla singgah ke blog ika ni ye.   Good job ika ekhmmm agak-agaknya bila boleh merasa nasi minyak ika ye hehehe




THE HOTTEST GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

Thursday, 5 December 2013

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

Assalamualaikum, saja nak join lama tak join GA ni ha


Cepat join, tarikh tutup diawalkan ke 20 Disember 2013

Sesuatu Tentang Telur yang Kita Tak Pernah Tahu

Assalamualaikum, hmmm telur??? Siapa suka makan telur?? Telur goreng, telur rebus, mana satu pilihan anda??


Hmmm kebanyakan daripada kita sebenarnya salah masak telur tau, tak percaya? 

Saksikanlah di sini 

CPUV Ke Ke 15

Assalamualaikum semua, alhamdulillah, syukur sangat-sangat. Bila bukak blog ni tengok eh ada iklan baru. So dengan muka excitednya pergilah jenguk Portal Nuffnang ehhhhhh dapatla. Alhamdulillah sangat-sangat oleh kerana bulan November CPUV kinah takla sekencang bulan Oktober hari ni dapat CPUV yang kedua untuk bulan Disember. Terima kasih banyak-banyak Nuffnang kasi can pada kinah, ni sayang Nuffnang lebih ni hehehehe semalam dapat daipada pungutan zakat, tapi CPUV kali ini daripada Watsons, yeay Kinah memang suka shopping dekat Watsons rambang mata ooooo. Hahaha. Sapa suka shopping dekat Watsons angkat tangan haaaa ramai yang angkat tangan hmmm. Harapnya CPUV kinah yang empat ketul ni on going lama sikit ye, biar banyak-banyak sikit tau. Sayang Nuffnang lebih, oppss telebih sudah karang ada yang jeles pulak terlebih sayang Nuffnang ni hehehhe

Haaa ini lah iklannya, rajin-rajinla tekan tau ^_^ 
Terima kasih

Wordless

Wednesday, 4 December 2013

Review Blog: Hajar Rash

Assalamualaikum, kali ni kinah nak mereview blog Hajar Rash. Blog Hajar ni berlatarbelakangkan warna biru lembut. Soft sangat dan apa yang pasti blog beliau very simple dan cute. Bila kinah godek-godek archive, kebanyakan entrinya berkisarkan info-info dan tips yang mungkin dapat membantu anda dalam masalah seharian selain daripada info-info beliau juga rajin join segmen dan GA daripada blogger lain. Hmm blog beliau pun loading tak lama dan widget pun kurang. So tunggu apa lagi, pergilah terjah beliau.

Klik pada header ni

Blogger Pilihan Random

Assalamualaikum semua, alhamdulillah kinah dah beransur pulih daripada demam. Mesti semua dah tak sabar siapa yang akan menerima bedak Tanaka daripada Aya kan?? Selebihnya akan masuk senarai bloglist dan review. Nak tau siapa yang bertuah tu?? 

Jeng jeng
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Bedak Tanaka


Senarai Bloglist

  1. http://warmth-summer.blogspot.com/
  2. http://eiraaikawa.blogspot.com/
  3. http://shastory-sha.blogspot.com/
  4. http://www.syuhadasalleh.my/
  5. http://fatanahkhirizan.blogspot.com/
  6. http://mylovekasih.blogspot.com/
  7. http://anne-nurain.blogspot.com/
  8. http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/
  9. http://twinkleeestar.blogspot.com/
  10. http://ayazukiiscullen.blogspot.com/
  11. http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/
  12. http://arinalola.blogspot.com/
  13. http://www.mystorymory.com/
  14. http://www.erazfadli.com/
  15. http://sebabakusabrina.blogspot.com/
  16. http://nadiaradzif.blogspot.com/
  17. http://colourfulofainilife.blogspot.com/
  18. http://aejarstories.blogspot.com/
  19. http://blogashalya.blogspot.com/
  20. http://melangkaugarisan.blogspot.com/

Senarai untuk review
  1. http://hajarashikin.blogspot.com/
  2. http://haneulafiqah.blogspot.com/
  3. http://sirambotmaggi.blogspot.com/
  4. http://awanflufy.blogspot.com/
  5. http://areinazlan.blogspot.com/
  6. http://norminieza.blogspot.com/
  7. http://permatabiru0310.blogspot.com/
  8. http://ciksitimun.blogspot.com/
  9. http://nanakimie.blogspot.com/

Pada yang menerima bedak tanaka daripada Aya, sila PM beliau di sini 



CPUV Ke 13 & 14

Assalamualaikum semua, alhamdulillah rezeki orang demam huhu. Kali ni CPUV daripada Pusat Pungutan Zakat dan Liberesse. Tak sangka dapat CPUV sungguhpun tak banyak post sejak akhir-akhir ni. Rezekilah katakan.
Terima kasih nuffnang ye masih bagi kinah peluang ^_^


Liberesse kinah tak sempat print screen



Duyung Tersesat Di Kuantan

Tuesday, 3 December 2013

Maaf Saya Tak Sihat

Assalamualaikum semua, apa khabar?? Harap semua sihat hendaknya, Maafla hari ni tak dapat lagi nak update akan hal yang kinah suruh tinggalkan link haritu atas sebab kesihatan yang tak berapa baik sekarang ni. Bila kesihatan dah kembali pulih, kinah akan update semua tentang bloglist review dan blogger bertuah yang akan menerima bedak tanaka daripada Aya ^_^. Aya plan tetap berjalan cuma lambat sikit, mood dan kesihatan akak tak berapa good la. Harap semua bersabar ye 

Monday, 2 December 2013

Gambar Konvo ^_^

Assalamualaikum semua, di bawah ni kinah share sebahagian daripada gambar konvo kinah ^_^











 







© Love Is Simple
Maira Gall