Thursday, 28 November 2013

Perhatian!!!!!

Assalamualaikum semua...

Haaa diminta kepada semua untuk meninggalkan url blog anda, ada benda yang kinah nak buat dengan url blog anda tu. Cepat tinggalkan link blog anda sebelum 29 November, untuk ape? Tunggu yer. Nanti kinah akan update. 



Wednesday, 27 November 2013

Mereka yang Tinggalkan Link

Assalamualaikum semua, ingat lagi kinah suruh tinggalkan link. Haa ini antara mereka yang tinggalkan link.
  1. http://hajarashikin.blogspot.com/
  2. http://warmth-summer.blogspot.com/
  3. http://haneulafiqah.blogspot.com/
  4. http://anne-nurain.blogspot.com
  5. http://shastory-sha.blogspot.com
  6. http://sirambotmaggi.blogspot.com
  7. http://colourfulofainilife.blogspot.com
  8. http://www.syuhadasalleh.my/
  9. http://awanflufy.blogspot.com/
  10. http://aejarstories.blogspot.com/
  11. http://www.mystorymory.com
  12. http://sebabakusabrina.blogspot.com/
  13. http://www.erazfadli.com/
  14. http://nadiaradzif.blogspot.com/
  15. http://fatanahkhirizan.blogspot.com
  16. http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/
  17. http://norminieza.blogspot.com/
  18. http://twinkleeestar.blogspot.com/
  19. http://permatabiru0310.blogspot.com
  20. http://cammylia.blogspot.com
  21. http://ayazukiiscullen.blogspot.com/
  22. http://ciksitimun.blogspot.com/
  23. http://nanakimie.blogspot.com/
  24. http://areinazlan.blogspot.com
  25. http://eiraaikawa.blogspot.com
  26. http://blogashalya.blogspot.com/
  27. http://arinalola.blogspot.com/
  28. http://melangkaugarisan.blogspot.com/
  29. http://mylovekasih.blogspot.com
  30. http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/


Bahaya Membunuh Lipas

Apabila anda melihat binatang lipas di rumah, jangan anda memukulnya sampai mati kerana isi perut lipas sangat bahaya.

Dalam perut Lipas terdapat cacing halus/lembut yg akan hidup meskipun diluar dari tubuh lipas. Bila cacing ini sudah berada di luar dari tubuh lipas (perut) dia akan bergerak untuk mencari tempat baru.

Cacing ini bentuknya sangat pendek, halus dan lembut akan terlihat pada mata kasar bila jarak pandang sekitar 10-20cm.

Cara nak tengok lipas ni, letak isi perut lipas di atas kertas hitam atau cermin.. Nanti cacing perut lipas akan bergerak2.

Sangat berbahaya apabila cacing ini sampai menyentuh kulit tubuh kita (terutama kaki) kerana dapat masuk melalui pori-pori kulit atau bila ada luka terbuka pada kulit luar.

Silakan copy, share atau apa sahaja tanpa perlu meminta izin untuk manfaat bersama.
BAHAYA MEMBUNUH LIPAS

Apabila anda melihat binatang lipas di rumah, jangan anda memukulnya sampai mati kerana isi perut lipas sangat bahaya.

Dalam perut Lipas terdapat cacing halus/lembut yg akan hidup meskipun diluar dari tubuh lipas. Bila cacing ini sudah berada di luar dari tubuh lipas (perut) dia akan bergerak untuk mencari tempat baru.

Cacing ini bentuknya sangat pendek, halus dan lembut akan terlihat pada mata kasar bila jarak pandang sekitar 10-20cm.

Cara nak tengok lipas ni, letak isi perut lipas di atas kertas hitam atau cermin.. Nanti cacing perut lipas akan bergerak2.

Sangat berbahaya apabila cacing ini sampai menyentuh kulit tubuh kita (terutama kaki) kerana dapat masuk melalui pori-pori kulit atau bila ada luka terbuka pada kulit luar.

Silakan copy, share atau apa sahaja tanpa perlu meminta izin untuk manfaat bersama.

Makin Berdebar Pulak Rasanya

Assalamualaikum semua, sorry lama tak update. Masalah internet la ni. Apa khabar semua?? Sihat? Semakin  lama semakin berdebar pulak menanti hari sabtu ni. Semoga semuanya berjalan dengan lancar.  Masih ingat lagi kinah mintak tinggalkan link blog? Jangan risau janji ditepati. Kinah akan setelkan semua tu lepas kinah balik konvo nanti ye. Bolehkan??? Bawak bersabor ye ^_^ Oleh kerana internet problem habis jatuh trafik kinah, alahai. Kena usaha naikkan balik blog kesayangan ni. 

Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda


Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Monday, 25 November 2013

Wordless

Assalamualaikum semua, penat?? Memang penat, penat tak habis lagi ni. Badan-badan sakit yela mana taknya UUM tu luas kalau berjalan kaki pecah peluh oooo huhuhu. Tadi dapat info daripada group alamak my mentor nak buat perjumpaan pulak dekat dewan tempat berkumpul nanti pukul 7.00 pagi. What?? 7.00 pagi, aiyooo dahla masing-masing jauh. Apa-apa pun cubala sampai sebelum pukul 7.00 pagi. 

Macam-Macam Hal Masa Amik Jubah Konvo

Assalamualaikum semua, sunyi je blog ni dah beberapa hari tak update, malam tadi baru je sampai umah lepas berkampung di UUM nak ambik jubah punya pasai. Kinah pergi 23 hb aritu bas pagi Mara Liner, pukul 9.00 pagi dari Terminal Amanjaya, biasa dapat bas colour silver, ni naik bas colour gold memang vip sungguh. Dalam perjalanan pada mulanya lancar, apa lagi kinah pejam la tapi bila dah sampai Penang kinah tersedar, apehal pulak slow je ni, rupanya jem kat tol Juru, hmmm nampak gayanya lambatla nak sampai Alor Star.  Kinah tido lagi sedar-sedar dah sampai Jitra, terkejut kinah, apehal sampai ke sini?? Kinah kejut member, bangun weh kita kat Jitra ni, tekejut makcik tu hahha. Kitorang ingat telepas rupanya bas tu dia memang singgah ke Jitra dulu. Pelikkkk betul, singgah Jitra pastu pergi Alor Star. Selalunya Alor Setar dulu baru Jitra, lantakla janji sampai. Lega, sampai-sampai dah pukul 12.30 pm alamak bas mara Liner masuk UUM dah lepas, kena tggu sejam lagi. Parok den tunggu kitorang pergi makan dulu nanti sampai sana entah ada makanan lagi pun tak pasti.

Kitorang sampai UUM pukul 3.30 pm punyala perjalanannya. Nak pergi masuk ke DPP Kachi kena naik bas lain pulak, bas kitaran Unic. Budak UUM tau la bas ape tu, kitorang pun menyempit sekali dengan bebudak. Sampai terus serbu bilik rehat penginapan kitorang dulu. Penat tak usah kata 3 kali tukor bas hahah. Malam tu kinah dengan member pergi makan, lapar punya pasai. Malam tu memang tido awal esoknya nak bangun awal nak pergi ambik jubah tu. Esoknya memang awa kitorang pergi tapi ada lagi awal dari kitorang. Nombor giliran sekarang 102 kinah punya 312 jenuh lagi tunggu. Sementara tunggu giliran nak masuk bliik jubah, pergi tempah gambar atas pentas nanti, orang kat situ berduyun-duyun kinah yang rendang ni tenggelam. Fuhh tak bernafas dibuatnya, dekat tempat order tu dah sejam lebih tak lepas-lepas akhirnya berjaya jugak kinah mencilok barisan ahaha. Selepas bayar pergi pulak tengok angka giliran perghhh lagi beberapa orang je lagi nak sampai giliran kinah, dah macam kat bank pulak, angka giliran 312 kaunter 1. Pergi dan tunjuk borang dan masuk juga ke blik jubah, waaa banyak gila jubahnya, dan petugas kat situ tengok saiz kinah dia kasi S, kasi saiz lain kang meleret pulak jubah tu macam ahli sihir, nasib ngam-ngam.

Setel semua hal jubah, tunggu bas nak balik pulak. Haa ini memang satu hal yang begitu perit sekali. Kitorang tunggu bas dalam pukul 12.30 pm, bas sebijik pun tak muncul-muncul. Ahh sudah pukul berapa nak balik ni. Jenuh tunggu dekat 2 jam kitorang tunggu datang satu bas, Bas Darul Aman, fuh lega, bila tanya pergi Alor Star tak dia kata pergi Changlun je, shift kami dah habis. Naik je la, dari tunggu bas lain yang belum tentu datang. Stesen bas kat Changlun memang ada, tapi tak banyak pilihan, bila tanya satu-satu kaunter akhirnya dapat juga bas. Ekspress Kesatuan pukul 5 petang. Tengok tu kitorang tunggu dati tengahri last2 dapat bas petang. Sabor jela. Tunggu punya tunggu sampai pukul 5 bas tak sampai lagi, ahh sudah susah hati ni, bas datang tepat pukul 5.30pm. Akhirnya dapat naik bas, kitorang ingat direct ke Ipoh tak henti mane-mane rupanya pergi Sungai Petani pulak. Pukul berapa nak sampai umah. Sampai Penang jem lagi sabor je la. Ahirnya pukul 10.35 pm baru sampai Terminal Amanjaya, ayah dan adik pun dah tunggu. Terus je balik umah mandi semua nampak katil terus pejam. Tak ingat ape dah. Hampir setengah hari dengan bas je. Ni pun badan dah mula sakit-sakit. Tak sempat nak amik gambar dengan member sebab masing-masing kejar bas nak balik nak kerja dah. 

P.S inilah entri paling panjang sekali rasanya. Angkara jubah punya pasal hihi 
© Love Is Simple
Maira Gall