Saturday, 16 November 2013

Petua Mengubati Resdung

Assalamualaikemu semua, tadi masa jalan-jalan dekat Facebook terjumpa satu petua untuk mengubati resdung. Sama ada boleh pakai atau tak tu tak pasti la, korang try la dulu ye. Ambil limau nipis sebanyak 8 biji, daun pandan 10 helai diracik halus macam bunga rampai. Perah limau nipis tadi dan gaulkan dengan daun pandai sehingga sebati. New chemical akan terbentuk. Sapu campuran tadi di muka korang, kalau sesuai, tak sampai 5 minit ulat resdung tu akan keluar ikut kulit muka. Paling banyak akan keluar di bahagian kening, jika tersangkut tarik je ulat tu. Eee rasa geli pulak... huhuh

Buat 3 kali seminggu, waktu sesuai diantara jam 10.00 pagi hingga 3.00 peetang kerana waktu tu virus tu tengah aktif. Campuran yang lebih tu bolehla disimpan ke dalam peti ais, tapi tidaklah seefektif yang fresh tu. Kinah cadangkan baik buat sikit dulu. Masa sapu campuran tadi, seeloknya letak kain hitam di paha sebab ulat ni lebih attract pada wana hitam.

Sejauhmana keberkesanan tu kinah tak pastila, tapi rata-rata mengatakan berkesan. Cubalah ye.

5A UPSR Dapat Mini Cooper

Waa untung adik tu, dapat 5A dalam UPSR dapat sebiji mini cooper. Fuhh memang dasyat adik ni akak yang ada lesen kereta pun tak mapu lagi nak beli kereta sebiji.Untung adik Siti Nur Fatini ni, hadiah itu diberikan oleh ayahnya yang merupakan seorang pembekal ayam di Kelantan. Lepasni belajar elok-elok ye dik, teruskan usaha adik tu sehingga menjejak ke menara gading. Tahniah sekali lagi diucapkan.

Sumber Mr Google

Jana Pendapatan Dengan 8 Share


Kali ni, kinah nak cerita sikit mengenai 8 Share, apa tu 8 Share? 8 Share ni lebih kurang macam Churp-churp dan Nuffnang, kalau nuffnang kita just tampal iklan di setiap ruang, tapi 8 Share ni kena kena buat kerja sikit. Kena share iklan yang diberi pada ruangan sosial anda seperti Facebook, Twitter, Google +. Hmm menarikkan, daripada buang masa menghadap laptop main game je, lebih baik share iklan-iklan ni, income pun masuk. Setiap klik yang kita dapat kita akan terima sebanyak RM0.20. Sikit?? Jika rajin share yang sikit tu akan jadi bukit trust me ok. Caranya mudah je, daftar, isi maklumat yang diberikan, dan ikut step yang diberi, anda dah boleh share iklan. See, mudah bukan, tunggu apa lagi jomlah daftar ramai-ramai. Bila anda aktifkan akaun anda di email yang diberi, automatik dapat RM1.00 kan dah dapat RM1.00 anda kena share pulak untuk mendapatkan hasil. Anda layak cash out bila earning dah menjangkau RM50. Tunggu apa lagi cepat pergi daftar!!!

Jom daftar ramai-ramai, Klik banner bawah ni

Id-appicon

Kinah punya hasil takla banyak, baru je aktif alhamdulillah.


Orang Putih Hantar Mesej Ajak Jadi Partner

Assalamualaikum semua, tadi kinah cek private message di FB, mana yang ada hantar Mesej tapi kinah tak balas tu mintaak maaf ye, kinah tak perasan lagipun mesej anda berada dalam others, bila dalam others kinah tak berapa concern sangat, Berbalik pada soal mesej, kinah ada menerima mesej daripada Frank Anderson. What Frank Anderson? Yes i got messaged from him. Actually kinah terkejut jugakla siapa pulak mamat ni, kenal pun tidak, mamat luar negara yang kinah kenal cuma bernama Jibrail from Iran, itupun classmates kinah masa berada di kelas Prof Abdad subjek Public Economy. Hmm kita lupakan hal Jibrail ni, kita cerita balik mengenai Frank, dia hantar mesej ni untuk pelawa kinah jadi partner dia, partner?? Oh no, ni mesti nak kinah jadi keldai. No no no, tok sei kata orang Kelantan. Tujuan kinah buat post ni kinah nak semua orang alert dan ambil iktibar mereka yang telah menjadi mangsa penipuan, cukuplah, jangan ada lagi terlibat dalam urusan jual beli mereka, memang tawaran mereka nampak lumayan tapi tolong berfikir dengan waras ye kawan kawan sebelum buat keputusan. Jika nak buat side income pun biarlah kena pada tempatnya. Sebagai contoh Nuffnang ke, Churp2 ke, 8 Share ke, ini entah orang putih mana tiba-tiba ajak jadi partner, lupakan saja ye 

  • Conversation started 5 November
Frank Anderson05/11/2013 12:53Frank AndersonMy Dear Friend,
My name is Lieutenant Frank Anderson, I am from the United States, I have a warm and friendly feelings as I saw your picture on Facebook.com, you look gorgeous and attractive, you are throughly a queen, so I decided to leave a massage for you, if it touches you write back so that we can get to know each other better, I believe we can start from there to know each other better. However, there is a deal I will like to introduce to you in future but I have decided to tell you now, I have an obscured business proposal that will be of mutual benefit to both of us. Few days ago, my colleagues and I intercepted a radical Taliban courier responsible for the transportation of huge amount of funds and on this unfortunate incident, we rounded up a total of US$15.5 Million United States Dollars. After detailed discussion with my platoon, we came to a conclusion that if the funds are handed over to the Afghanistan Police, there is the possibility that the funds will be confiscated for their personal consumption. Therefore, it was my duty to find a partner whom will receive this fund for the benefit of us all.
With all due humility, I want you to be our partner in receiving this funds. Hence the funds has been moved out of Afghanistan to another country through a Military courier delivery, Hence I will give you all details as soon as I received your positive response, and all you are required to do is to help us receive the funds and we will give you 30% of the fund for your assistance. More details and informations will be provided to you as soon as I have your positive response. You can call me at my United States number +15125372941 which is also working here in Afghanistan.
Hoping to receive your response.
Yours Sincerely,
Lieutenant Frank Anderson
Ini antara mesej yang dihantar pada kinah siap ada gambar lagi kinah nak tunjuk kat semua, mengampu sungguh hang ni ehhh, KENAL PUN TIDAK. Please beware my dear friends.

P.s Nak dapatkan sesuatu bukanlah suatu perkara yang mudah, apa yang perlu kita kena berusaha, jika ambil jalan pintas yang susah nanti diri sendiri. Renung-renungkanlah. Oh ye tolong click sini sikit hee
 ---> sini

Sampah Makin Berkurangan


Assalamualaikum semua, tahu apa maksud sampah makin berkurangan? Hmm mesti ada yang tengah fikir sampah apa kan. Kalau masij ingat lagi post kinah CBOX Pulak!!!! kat situ kinah dah story mory pasai ni. Hmm lepas follow tuto yang diberikan oleh adik Sabrina, kinah nak teruskan penggunaan CBOX la, kinah bukan saja delete mesej mengarut umpama sampah tu, malah siap bann sekali IP mereka yang telah membuat sampah pada cbox comel tu nasibla ye, takut gak dihantarnya spam pada kita naya ooo. Baru-baru ni kinah dapat komen spam aduhla macamna leh dapat gitu, nasibla kinah guna comment moderation, kalau tak mau mak cik Avast yang sangat bising tu keluar threat detected, ahh jenuhla nak reboot balik sistem. Nak menunggu dia reboot punyala lama, korang leh makan dulu tido dulu tau. Bercakap mengenai antivirus Avast ni, siapa pakai antivirus ni? Bestkan, siap bercakap lagi heheh (perak punya olang hahah). Kinah pakai avast ni sejak zaman belajar lagi, mula-mula pakai avira, macam tak ok je, pastu pakai apa ntah dah lupa tetap jugak tak ok, entah macamne saja belek-belek software antivirus ni, terpandang si avast ni. Macam best je, macam ok je. Kinah try la alhamdulillah lepas daripada tu semakin kurang laptop ni kena format, kalau tak ahh kena keluar duit nak pergi format pulak, bukannya kedekut nak keluarkan duit, tapi bila dah selalu sakit, kita pun sakit sekali. Bagusnya avast ni, bila kita nak bukak satu laman web ni bila ada suspicious malware, secara automatik dia bagi warning dan tak bagi bukak langsung web tu. Naya la tuan punya web tu. Baru-baru ni kinah nak join satu GA ni, macam biasala kena follow sponsor, bila buka pada new tab, terus bagi warning tak boleh bukak web tersebut. Punyala dia jaga laptop tuan dia, bagusnya awak avast. Kinah cuma pakai avast yang free je, nak beli tak mampu, cuma kita kena renew je la every year. Nak tau lebih lanjut mengenai avast bolehla klik di ---> sini 


p.s Tau maksud "kolam" tak? Boleh klik di ----> sini 

Friday, 15 November 2013

Fenomena Adaptasi Drama dan Filem Daripada Novel

Assalamualaikum semua, sekarang ni dah macam fenomena pulak, yela mana taknya drama sekarang banyak di adaptasi daripada novel. Adakah sekarang penulis skrip semakin tandus dengan idea sehingga novel diadaptasi kepada drama?? Bukannya sikit banyak, tak terkira dah. Sebagai contoh slot akasia yang lepas Love You Mr Arrogant, apabila tamat drama ni drama lain pulak yang menyusul, adaptasi daripada novel juga. Kalau gini kinah pun nak tulis novel jugakla kot-kotla novel tu boleh jadi drama hehehe dapat pulak royalti waaaaa. Mimpi je la kinah oi hahhaa.


Antara novel yang diadaptasi kepada drama, mana yang kinah ingatla ye, kalau tak cukup korang mentionla

Sehangat Asmara
Bicara Hati
Love You Mr Arrogant,
Playboy Itu Suami Aku.
Gemersik Kalbu
Ombak Rindu,
Suami Aku Ustaz (Bakal ditayangkan)


Marilah sama-sama kita derma barangan keperluan kepada mangsa taufan Haiyan di Filipina, Klik di 
----> sini

Perlu Ke Tegur Orang Dengan Cara Tengking?


Assalamualaikum semua, perlu ke nak tegur orang dengan cara tengking sungguhpun kesalahan tu cuma perkara kecil je. Kenapa nak tengking-tengking tegurla elok-elok, macamla kita buat salah besar pulak, apa yang kita buat semua tak kena di mata, kalau dah menyampah sangat dengan kita takpela pandai-pandaila orang bawak diri jauh-jauh. Nak sangatkan, rasa nak lari je, dah tak tahan dah. Perasaan kita bila ditengking mestilah malu, tegur macam nak satu taman dengar. Apa ni? Buat kita macam takde perasaan pulak, cepatla dapat keje dah tak sanggup nak duduk rumah ni. Bukan sekali dua ditengking macam ni, banyak kali dah, bukan ditengking je, ngutuk keadaan fizikal kita ni, apa ni? Ingat kita ni tak ada perasaan ke? Bukan kita mintak dijadikan macam ni, Kenapaaaaaaa macam ni :(  Kalau orang ngata, tau pulak nak melenting, inilah manusia, mulut tempayan memang boleh ditutup, tapi mulut manusia ni, rasa nak di gam dengan gam gajah lepastu nak jahit baru puas hati ni. Geram yang teramat geram. Jangan ingat orang senyap sesuka hati nak mengata orang nak hina orang ni bangang ke ape ke, kena dekat batang hidung sendiri tau nak melenting. Satu lagi, kalau nak mengata orang tu cermin diri tu, awak tu sempurna sangat ke, diri sendiri belum tentu betul. Jangan sesuka hati nak cakap orang macam tu la macam ni la, ingat orang tak ada perasaan, pernah ke fikir perasaan yang awak duk tengking, hina ni?? Orang yang dihina ni jugak awak mintak tolong, memang dasar muka tak malu. Jangan ingat awak tu dah berumur, orang akan lebih hormatkan awak, itupun kalau awak punya mulut tu digunakan untuk bercakap perkara baik-baik, berzikir mendoakan orang tapi kalau mulut bau longkang orang akan hilang hormat. Jangan ingat dah lebih makan garam awak je yang betuiii. Tapi sebenarnya awak tu dah kena darah tinggi sebab terlebih makan garam. Fikir-fikirkanlah, sapa yang terasa tu muhasabahla diri tu, betul ke apa yang aku lakukan selama ni, pernah ke aku mengata keburukan orang, siapa terasa ada buat macam tu lebih baik mintak maaf pada orang tersebut.


Menci dengan orang yang bermuka-muka ni, Ya Allah kuatkanlah hatiku untuk menempuh dugaan dan ujian ni, sesungguhnya diriku rapuh. Jauhilah diriku daripada mereka kalangan yang zalim. Aaminn 

Perkongsian Jumaat



Thursday, 14 November 2013

Mana Mama As Menghilang??

Assalamualaikum semua, perasan tak mama dah lama tak update entry. Perasan kannnn, Kalau tak silap kinah dah dua minggu mama menyepi. Kemana mama last entry mama pada hari Jumaat 1 November 2013. Harap mama sihat hendaknya. Rindu pada mama, mama ni antara blogger yang sering berkunjung ke sini. Bila dah lama tak menyinggah rasa sunyi pulak. Kinah harap mama sihat ye. Nak kenal lebih lanjut siapa mama yang kinah maksudkan, korang semua boleh klik di banner bawah ye.


CPUV KE 12

Assalamualaikum semua, alhamdulillah hari ni dapat CPUV yang pertama untuk bulan November. Ingatkan dah tak dapat CPUV ni sebab trafik kinah lately jatuh. Kali ni CPUV mengenai Ford MCA Launch. Nak printscreen tak nampak bayangnya lagi. Terima kasih nuffnang dan pihak advertiser sebab beri peluang pada blog ni. Kiranya CPUV kinah ada 5 yang tengah on going. Harap lekat lama sikit ye.



p.s Nak tiket percuma ke Icona Pop Showcase? Klik sini 

Wednesday, 13 November 2013

CBOX Pulak!!!!!!

Geram punya pasal ni, bukak webpage shout problem, last kinah pakai balik Cbox. 


Tapi kali ni CBOX kinah dah bersih dan bebas dari sampah sarap. Tadi da komen daripada Sabrina, kalau pernah pakai cbox dia ada bagi tutorial macamne nak kasi hapus sampah yang menyemakkan mata tu. Klik sini untuk mendapatkan tutorial tersebut ----> sini 

Sharing is caring, malasla pakai shout ni, banyak beno halnya. Memang shout best tapi kalo dah salu macamni boleh jadi hulk hahahha.

Hadiah GA Dah Sampai

Alhamdulillah, rezeki bulan November, syukur

Sudah sampai, tshirt dari Tshirt Mudah by Terengganu dan jam pulak hadiah misteri daripada Zumal. Terima kasih penganjur GA :)

Shoutbox Meragam

Assalamualaikum semua, shoutbox meragam??? Iye ini memang terjadi ye. Rasanya dah berapa kali dah kotak jerit kinah jadi macam ni. 


Sabar je la. Dalam minggu ni ntah berapa kali dah jadi macamni, nak tukar cbox menyemak dengan iklan bagai. So nak buat macamne kita sabor je la ye heheheh

Tuesday, 12 November 2013

Peringatan Untuk Semua



Last Giveaway 2013 By Nina Shukri


Assalamualaikum semua, mari kita sertai GA ni, lagi beberapa hari je dah nak tutup. Cepat-cepat sebelum terlambat. 

Tarikh tutup 15/11/2013


BLOGGER GEMPAK 2013 AWARD


Berita baik untuk semua blogger Malaysia!



Award "BLOGGER GEMPAK 2013" Bermula..!




Pelbagai Hadiah Menarik Bakal Dimenangi!

Hadiah-hadiah :

Tempat Pertama : 1 Pemenang - RM100 + Piala "BLOGGER GEMPAK 2013" + 1 Tudung + 1 Bantal Kraftangan Saiz A4 + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Tempat Kedua : 1 Pemenang X RM50 + 1 Tudung + 1 Tasbih Digital + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Tempat Ketiga : 1 Pemenang X 1 Tasbih Digital + 1 Tudung + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Saguhati : 20 Pemenang X Setiap Pemenang Berpeluang Memenangi Satu Hadiah (Tudung, Shawl, Lotion, Mineral Coffee, Tasbih Digital, Fridge Magnet, Keychain, Masker Savee, Topup HP, Minyak Angin Fresh Care, dan macam-macam lagi)


Menarik bukan?

Syarat-syarat Contest :

1. Follow Blog Ejulz & Semua Sponsor;


2. Like Page FB :



3. Klik Banner Sponsor ;

[KLIK]


4. Buat satu entry di blog anda yang bertajuk "BLOGGER GEMPAK 2013 AWARD".
5. Dalam entry WAJIB letak BANNER CONTEST dan hyperlink ke link contest ini.
6. Letak link entry anda pada ruangan kotak komen di bawah.
7. Jika Disahkan Syarat-syarat cukup, Ejulz akan Print Screen entry contest dan akan diletakkan ke dalam Album "BLOGGER GEMPAK 2013" AWARD.
8. Gambar Print Screen Entry yang mendapat LIK TERBANYAK akan dikira pemenang. Kira adil bukan? ^_^





JOIN SEKARANG!

TARIKH TUTUP CONTEST ADALAH 4 JANUARI 2014.



Kenangan Zaman Sekolah Menengah

Assalamualaikum, kat bawah ni gambar kenangan masa zaman sekolah menengah dulu. Alahai kinah keringnya ko masa tu hahaha.

Kenangan bersama cikgu kimia, paling sempoii

Ni pulak masa konvo tingkatan 5



Hadiah Dari Reddelima Selamat Sampai

Assalamualaikum semua, alhamdulillah, akhirnya hadiah dari Reddelima sampai juga akhirnya. Terima kasih kepada penganjur dan sponsor yang hadiahkan kinah sepasang pyjamas. So nice dan molek sangat dengan saiz badan kinah heheh. Sekarang ni nak tunggu parcel dari Sky Net pulak hadiah daripada Tshirt Mudah by Terengganu. Maafla tak dapat nak post gambar kat sini internet kureng bagus, ni pun merangkak je hehehehe. 


p.s Minat shopping tak? Klik sini banyak barang menarik 

Shopping Online Punya Pasal


Assalamualaikum semua, dekat sini siapa yang suka sangat shopping online?? Hmm kinah pun pernah jugakla shopping online ni. Terdapat kebaikan dan keburukan bila kita bershopping online ni (hancur bahasa ko buat kinah oiii). Pengalaman kinah beli secara online ni so far so good, tak pernah lagi ditipu. Korang semua ada pengalaman ditipu oleh penjual online tak? Cuba share sikit. Kinah cuma nak share pengalaman bestfriend kinah, baru-baru ni dia ada beli baju secara online, dah berkenan katanya, lagipun baju tu dia nak pakai masa hari nikahnya bulan Januari nanti. Tapi entah macamna parcel yang dia tunggu hampir satu bulan tak sampai-sampai. Bila call tak berangkat, bila mesej tak berbalas apa lagi makin naik hantu la kawan tu, habis semua geng kami dirojernya untuk dihebahkan mengenai butik tersebut. Sampai sekarang tiada khabar berita, mahal jugakla nilai baju tu RM150 bukannya sikit, macam-macam boleh dibeli. Selepas daripada kejadian tu, dia dah serik nak beli online, see kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Hal ini secara tak langsung dah menjejaskan bisness online orang lain. Bila ada kejadian macam ni orang akan berasa was-was nak beli secara online, orang nak memudahkan pembeli tapi bila ada yang ambil kesempatan macam ni rosak bisness orang. 


Harap sangatla ye, kalau nak berniaga online tu buat cara nak berniaga, jangan fikir nak ambil untung aje, tak pasal-pasal rosak bisness orang lain. Bila dah sekali terkena orang tak mau terkena lagi. Jika betul ada masalah penghantaran, beritahu pelanggan, ini tidak call tak jawab mesej tak balas bila benda macamni dah tersebar yang turut terjejasnya bisness orang lain jugak. Fikir-fikirkanlah.

p.s Sambil baca tu, jom kita bantu Maybank untuk Project H.E.A.R.T mereka di Kg Chuweh
Klik sini


Nak Mintak Tolong Boleh Tak?

Assalamualaikum semua.... Happy Wednesday ^_^

Sebenarnya kinah nak mintak tolong klik banner berwarna merah di atas ni sebab Kinah sekarang join  Reddelima Giveaway Part 2 By Dunia Sebenar Shida. Penyertaan kali ini kita wajib untuk menjadi ahli Affiliate dan penyertaan dikira dengan melihat jumlah unique click daripada anda semua. Apa tu Affiliate? Lebih kurang macam Nuffnang juga. Untuk pengetahuan lanjut anda semua boleh rujuk di sini.

Nak minta jasa baik semua klik banner red delima di atas dan tunggu sehingga habis loading ye. 


p/s Terima kasih semua dan sebagai ganjaran, anda boleh tinggalkan link iklan anda. Nanti Kinah akan click. 


Woedless




Monday, 11 November 2013

Alhamdulillah Rezeki Lagi


Assalamualaikum semua. Alhamdulillah syukur pada Allah S.W.T mungkin kinah tak ada rezeki dapat keje lagi tapi Allah bagi rezeki yang lain untuk Kinah. Hari ini kinah menang dua GA. Satu GA daripada Nabila Medan selalu join GA Cik Nab tapi tak pernah ada luck, alhamdulillah hari ni ada luck. Satu lagi baru sahaja diumumkan sebagai pemenang GA daripada Tshirt Mudah Terengganu. Every part kinah join syukur kali ni kinah pulak. Lepas ni kasi can pada orang lain pulak tuk join GA daripada Tshirt Mudah Terengganu. Terima Kasih semua   

Banyak Pulak Hal Hari Konvo Ni

Assalamualaikum semua, hmmm dalam dilema pun ada. Mana taknya semalam jiran belakang rumah menjemput kenduri kahwin anaknya pada 30 hb ni, anaknya pulak kawan masa sekolah tadika dulu aduhai tak pergila jawabnya dah tarikh sama dengan konvo kinah. Sungguhpun dah beritahu tak dapat datang, segan jugakkan tak pergi. Hmm itu satu hal, ni satu hal lagi tadi mak sedara belah ayah datang, datang hantar barang pastu beritahu sepupu kinah yang dekat Parit Buntar pulak nak bertunang aduhaiiii panjang lagi aduhaiiiinyala.  Awatla semua duk pakat buat tarikh yang sama. Sabor je la nampak gayanya kedua-duanya tak dapatla nak attend, dah tarikh sama dengan hari penting Kinah. Walau apapun selamat pengantin baru dan selamat bertunang pada korang. Tu tak tengok lagi event dekat Facebook tu, ada 5 event jenuhla nak pergi. Biasala hujung bulan ni dah start cuti sekolah dah, jadi semua ambil kesempatan ni untuk langsungkan majlis mereka. Tahun depan pulak wedding my bestfriend kat Pekan Pahang nun, yang tu kena pergi tak pergi mau membebel makcik tu tak pergi wedding dia. Poning Mokcik hahahhaah


Playboy Itu Suami Aku Best Tak???


Gambar sumber dari Mr Google

Assalamualaikum semua, rindunya nak menaip entri. Lepas sekian lama tak dapat nak menaip rindula pulak. Macamla dah setahun tak menaip macam poyo je macam poyo je hahaha. Ok tutup cerita tu, hari ni pada 11/11/2013 mulanya slot akasia Playboy itu Suami Aku menggantikan I Love You Mr Arrogant (ILYMRA) yang baru sahaja berakhir pada minggu lepas. Apa pandangan semua mengenai drama tu? Ok ke? Best ke? Bagi kinah la ye, cerita ni macam ada kekurangan aje, novelnya memang best tapi bila diadaptasi ke drama pada mulanya memang excited gila. Tapi bila tengok first episod pada hari ni, tak seperti yang disangkakan, pelakonnya agak kaku dalam pembawakan watak. Tak seperti ILYMRA first episod dah tau cerita tu memang best, ini pandangan kinah la. Tapi bila bukak FB tadi ramai yang comment kata cerita ni tak best, siap ada suruh wujudkan Mr Arrogant 2 macam-macam hal. Hal ini membuktikan pelakon yang membawa watak dalam sesebuah cerita memainkan peranan yang penting bagi menaikkan cerita tersebut. Sebagai contoh, Cinta Jannah pada permulaan memang best tapi the last episode tergantung. Harap sangatla pada produksi sesebuah drama memilih pelakon yang betul-betul menarik minat penonton untuk menonton drama korang, bukan untuk orang lain untuk produksi korang juga. Selalunya mula-mula je tak best, kita tengok bila dah pertengahan nanti macam mana, akan dapat sambutan tak atau menerima nasib yang sama macam cerita Cinta Azura. 

Senarai Mereka yang Join Segmen Blogwalking November Disember

Assalamualaikum semua, alhamdulillah, hari ni kinah dapat publish senarai mereka yang join Segmen Kinah ni. Bukan apa, ini internet sudah sampai limit, so faham-faham je la nak buat new post pun tak lepas ini pun try and error ehh boleh pulak. Ok, kita lupakan hal ni, di bawah adalah senarai yang join Segmen Blogwalking November Disember, lepasni boleh start blogwalking ye.

  1. http://jueazrin.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  2. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember.html
  3. http://anne-nurain.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  4. http://sharingcauseloving.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember.html
  5. http://harumankasehvee.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-12-nov.html
  6. http://www.aimisyahirah.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  7. http://shafiquestevenson.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-nov-dis-by-kinah.html
  8. http://blogashalya.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  9. http://shapurpleungu.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  10. http://watashiwaaliahdesu.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  11. http://ummuhafiey.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-by-kinah.html
  12. http://duniazumal.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  13. http://sfaezah.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  14. http://nadiaradzif.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  15. http://zira-aziz.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  16. http://adglory.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  17. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  18. http://balqishhnasran.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  19. http://nurbaiyah86.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  20. http://hannahzahra.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  21. http://nanakimie.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  22. http://maszie.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember.html
  23. http://misshunymadu.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-november-disember.html
  24. http://ciksitimun.blogspot.com/2013/12/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  25. http://nurham.blogspot.com/2013/12/segmen-blogwalking-november-disember-by.html
  26. http://mii-and-himm.blogspot.com/2013/12/segmen-blogwalking-november-disember-by.html

Sunday, 10 November 2013

Sunnah Nabi

Assalamualaikum semua... Kali ni nak share sunnah Nabi, Mari amalkan 
© Love Is Simple
Maira Gall