Saturday, 26 October 2013

Happy Giveaway By Ain Rahman



Assalamualaikum.


Klik untuk lihat senarai hadiah gempak --> SENARAI HADIAH

Nickname :  Kinah
Alamat : No 5 Solok Raia 4 Taman Seri Raia 31300, Kg Kepayang, Perak
Emel :syg_kenot@yahoo.com
Tarikh Lahir : 10/10/1989
Jenis rangkaian prabayar yang digunakan :  Celcom
Link share fanpage : 
Bukti download timeline : 
Tag : Mama Darwish, Aisha Fauzi

HAPPY BLOGGING ! :)


Mini Giveaway #2 By Nabila Medan


CLICK BANNER!!

Semua Kerana Bajet 2014

 
Suatu hari, encik tunang menelefon cik tunangnya.
Encik Tunang: "Saya nak beritahu awak berita penting."
Cik Tunang: "Apa dia, cepat sikit saya nak goreng keropok ni."
Encik Tunang: "Sabarlah. Saya harap awak pasrah."
Cik Tunang: "Kenapa ni awak? Awak nak kita putus ke?"
Encik Tunang: "Eh Eh Eh..tidak tidak.."
Cik Tunang: "Habis tu?"

Encik Tunang: "Kita kena tangguh perkahwinan kita ke tahun depan satu lagi."
Cik Tunang: "Kenapa?!!!!"
Encik Tunang: "Harga gula naik. Saya bajet RM5-10 ribu je kenduri kahwin. Sekarang dah naik, kos majlis kenduri naik sampai RM15 ribu. Mana saya ada duit on the spot."
Cik Tunang: "Ala, kita bagi air kosong ais je lah dekat tetamu yang hadir nanti. Tak perlulah air sirap! Kan boleh kurangkan bajet tu."
Encik Tunang: "Tak kira, saya nak air sirap jugak!"
Cik Tunang: "Air kosong ais je lah!!"
Encik Tunang: "Air sirap selasih ais gak!"
Cik Tunang: "Sudahlah awak. Baik saya nikah dengan orang lain je."
Encik Tunang: "Eh jangan..jangan..okay okay..air kosong ais okay.."
Cik Tunang: "Menu makanan kita semua kita tukar okay. Sebab saya nak nikah tahun ni jugak!"
Encik Tunang: "Awak nak menu apa?"
Cik Tunang: "Ikan tawar sahaja cicah sambal kicap. Kicap jangan beli cap kipas udang. Mahal tu. Lari bajet. Kicap soya paling murah je okay. Acar timun semua tu taknak. Barang-barang ada GST semua taknak."
Encik Tunang: "..................." (terdiam sambil berkata dalam hati, "ni dah memang betul2 bajet 2014")
Maka berlangsunglah pernikahan mereka selepas itu pada waktu yang ditentukan dengan penuh bajetnya. Yes, tanpa air sirap.
 
Huhuhu yang ni Kinah copy paste daripada wall Facebook. Semua kerana Bajet 2014. Jenuh gini weh confirm semua barang pasni naik. Nampak gayanya bajet nak nikah nanti cuma buat kenduri doa selamat jemput jiran tetangga dan saudara terdekat sudah. Simpan duit untuk yang akan datang pulak.



Janji Allah itu Pasti




Bajet 2014 Memperteguh Ketahanan Ekonomi, Memperkasa Transformasi dan Melaksana Janji

Assalamualaikum semua...

Sana sini orang sibuk memperkatakan mengenai Bajet 2014 yang dibentangkan oleh Perdana Menteri kita petang semalam. Kinah pun tak terkecuali menonton bajet tersebut petang semalam sungguhpun ada jugak terlelap hihi. Ok kita lupakan semua tu. Apa pandangan anda semua mengenai pembentangan bajet semalam? Adakah menepati apa yang telah anda jangkakan ataupun sebaliknya. Bagi Kinah, bajet yang telah dibentangkan semalam memperlihatkan anjakan ke satu era baharu pentadbiran kerajaan apabila beliau telah memansuhkan subsidi gula sebanyak RM0.34 berkuatkuasa pada hari ini. Di samping itu, beliau juga turut memperkenalkan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) dan memansuhkan pula Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) yang memang dinanti-nantikan oleh semua pihak pada Bajet 2014 kerana pembaharuan itu dilihat mampu memperkemaskan sistem percukaian yang sedia ada bagi mengelakkan cukai berganda ke atas pengguna. 

Antara intipati Bajet 2014 yang telah dibentangkan semalam ialah
  • Bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada 1.4 juta penjawat awam dan akan dibayar pada awal bulan Januari 2014.
  • Golongan pesara akan menerima bantuan khas kewangan sebanyak RM250.
  • Pelepasan cukai khas RM2000 untuk pembayar cukai yang pendapatan bulanan sehingga RM8000.
  • Subsidi gula RM0.34 sen dimansuhkan berkuatkuasa hari ini. (Confirm air minuman naik lepas ni)
  • Bantuan persekolahan RM100 diteruskan untuk pelajar sekolah menengah dan rendah.
  • Baucar buku 1Malaysia sebanyak RM250 kepada pelajar pra-universiti dan institut pengajian tinggi. (Tak merasa dah BB1M huhu)
  • BR1M kepada isi rumah pendapatan bulanan RM3000 dan ke bawah ditingkatkan kepada RM650 daripada RM500.
  • BR1M bagi individu bujang berumur 21 tahun dan ke atas yang berpendapatan tidak melebihi RM2000 sebulan dinaikkan kepada RM 300 daripada RM250 (ada can ni, tunang kata kena grab this opportunity before getting married hahah)
  • Peruntukan RM1 bilion untuk Perumahan Rakyat 1 Malaysia (PR1MA) bagi menyediakan 80,000 unit rumah pada harga 20 % lebih murah berbanding dengan harga pasaran. 

CPUV Ke 10

Assalamualaikum...

Sebenarnya kinah memang nak post, tapi disebabkan line internet jeles ngan kinah, kinah tak leh nak post. Tak pe la harini dapat jugak post sungguhpun dah lambat. Alhamdulillah sekali lagi diberi peluang oleh pihak Nuffnang, sayang Nuffnang lebihhhhhh heheheh. Kalini daripada Inti Rebranding Campaign. Nak tau apa tu inti rebranding Campaign tekan je iklan tu, itupun kalo ade la dia berjoget. Kalau takde janganlah segan-segan nak tekan iklan lain yang masih on going lagi tu.

Dua dah kredit dah, harapnya yang lain tu kekal la ye. Kesian kat awak ni ha tengah ngumpul duit ni.

p/s yang ni print screen je ye. Tekan tak jadi ape2 pun heheh...


Friday, 25 October 2013

Dapat Jugak Post Entri

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah dapat jugak post entri harini. Mana taknya dah berapa harini bila nak new post loading je memanjang sampai berjanggut tunggu last-last pangkah la jawabnya melayan movie. Bila cek Nuffnang tengok trafik jatuh merudum disebabkan beberapa harini tak update.  Tambah semalam pulak hari yang paling menyedihkan dan semangat kinah down bila encik tunang dilanda masalah yang paling besar sehingga kinah terpaksa communicate dengan adiknya di Penang nun. Masalah apa itu tak perlu nak dihebahkan kerana ini masalah peribadi. Pening gak kepala Kinah, bengkak mata bila memikirkan nasibnya di sana. Syukur alhamdulillah, pagi ni dia call dia selamat. Lega hati ni baru boleh buat kerja umah dengan aman dan damai kalo dak semalam gelisah memanjang. Malam ni kinah suruh dia tido esoknya dia ada test, bermacam-macam dugaan dalam hubungan ni, ini semua untuk menguji kita, janganlah kita mudah berputus asa kuatkan semangat In sha Allah, Allah sentiasa dengan kita.



Wednesday, 23 October 2013

Testimoni Fat2Fit

Assalamualaikum semua..

Sini kinah lampirkan antara testimoni pengguna yang telah menggunakan Fat2Fit. Semuanya berpuas hati selepas penggunaannya. Tunggu apa lagi sementara stok masih ada. Pada yang berminat PM kinah di sini

RM 75(SM) RM80 (SS)
(Termasuk postage)



Sabun Dangdut

Assalamualaikum semua...


Sumber: FB

Ayuh semuaaa kita berdangdut sih hahahahha


Tuesday, 22 October 2013

Easy Peasy Giveaway by FD Part 2


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Set Shawl Cinta Jannah x 2, Dress x 2, Inner Magic + shawl x 3, Topup RM30 x 1, Topup RM10 x 1, Novel Love You Mr. Arrogant x 1, Button Badge Blogger x 6, Inner Bawal x 5, dan Miniature Watch x 1

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Fatin Diana, Liliy Scarf, Blog Ieta, Daily Dress, Rubiey Scarf, LAC Touch Boutique, dan Miniature watch Malaysian Seller.

Tamat 8 Nov 13, 10 malam
 Hadiah:
1. miniature watch,
2.set shawl cinta jannah,
3. inner bawal 


Giveaway Jom Menang


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013


Simple Giveaway By Nik Ainaa

Noreen Nor Meninggal Dunia

Assalamualaikum....

Hari ni kita semua dikejutkan dengan pemergian pelakon dan penyanyi Allahyarhamah Norren Nor yang telah pergi meninggalkan kita buat selamanya pada pagi ini di Hospital Ampang Puteri Selangor akibat penyakit darah tinggi dan buah pinggang. Al-Fatihah

Wordless


Assalamualaikum semua....


Feel unhappy, tak tau kenapala tiba-tiba je mood nak sedih melanda. Agaknya kurang kasih sayang kot hahahha. Layan je la

Manala orang tau kenape wek :P

eeeee jangan buat kotoq kat sini naaaaa, tak senonoh betul

 I am waiting. Who??? 

Ha duk tunggu dia nii ha 



Ok itu je la tata


Segmen: Teka Harga Makanan

Assalamualaikum semua...



 Tamat: 7/11/2013

Set Collagen Plus Vit E

Assalamualaikum semua...




KELEBIHAN SET COLLAGEN PLUS VIT E INI :

- Mencerahkan Kulit
- Menjadikan Kulit Lebih Lembut
- Mengurangkan Masalah Jerawat & Bintik Hitam
- Memudarkan Kesan Parut Jerawat dan jeragat
- Melembabkan Kulit
- Menghalang Tanda-tanda Penuaan Seperti Kedutan ( Awek Muda )


Cara pemakaian:
 Bersihkan wajah dengan sabun kolagen+ susu beras sebelum memakai krim.

 Krim Siang (Kuning) Vit. E - dipakai siang hari dengan cara menyapau rata secara nipis di serata wajah

 Krim malam (putih) untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah.

 Dapat digunakan sebagai alas bedak / pelindung dari sinar matahari.
 Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa secepat 1 minggu.

Harga SM RM 40, bagi SS RM 45 (Termasuk Postage)


Cepat-cepat sementara stok masih ada

Berminat? PM kinah Laju di sini ----> Sini 

Monday, 21 October 2013

Nak Slim Macam Almy Nadia?

Assalamualaikum semua?


Harga satu unit RM 75 bagi Semenanjung Malaysia (SM), RM60 bagi Sabah dan Sarawak (SS).

 Harga untuk 2 unit RM 135 bagi SM, RM140

Cepat-cepat sementara stok masih ada

Berminat? PM kinah Laju di sini ----> Sini 

Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 21 Oktober 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


Sunday, 20 October 2013

Bikin Dialog Gambar Minah Ni Kalau Nak Topup RM30

Assalamualaikum....


'Entah apala diorang bincangkan cerita pasai bertunang dahla jangan bincang isu semasa pulak, lama sangat dah ni. Dah naik kematu duduk kat sini. Adui cepatla dah nervours tahap gaban ni. Ish gatai pulak dahi ni'.

Tamat pada 25/10/2013 jam 9.00 pagi 

I Follow U, U Follow Me

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah, hari ni kinah diumumkan sebagai pemenang dalam Segemen Duo Giveaway by Aliya & FD, kinah menang magic inner neck. Ok itu cuma hebahan umum saja. Entri kali ni kinah nak cerita sikit mengenai i follow u, u follow me. Kinah tak kisah sebenarnya nak follow memolow ni, lagipun tak salahkan secara tak langsung dapat mengeratkan silaturrahim sesama blogger tapi yang menjadi masalahnya macamne kinah nak pergi blog korang jika korang tak tinggalkan link cuma yang ada nama tapi link tarak, So camne tu, nanti jangan kata kinah ni sombong pulak dah korang sendiri tak tinggalkan link korang. Lagipun di awal blog ni Kinah ada lampirkan Mister Linky so korang leh tinggalkan link kat situ senang kinah nak terjah. Mintak maaf semua ni sekadar meluahkan perasaan je.


My TopUp Giveaway By Iezwa Razk



Giveaway ini dianjurkan oleh IEZWA RAZK dengan kerjasama daripada blogger-blogger awesome MAWAR BERDURIMOHD NOOR SHAWALANA AHMAD dan ASHYA AZIZ
SENARAI HADIAH :-
Topup RM 5 (10 Pemenang)
Topup RM 10 (2 Pemenang)

Tarikh Tamat : 5 NOVEMBER 2013

MUNGKINKAH ANDA PEMENANG YANG DICARI??
JOIN JANGAN TAK JOIN YE!!

Ciptaan Terindah (Download)

Assalamualaikum semua...


HOTFILE = DOWNLOAD
Kredit: Pereka Cerita





© Love Is Simple
Maira Gall