Saturday, 21 September 2013

Cubaan Seludup Abu Chin Peng

Assalamualaikum...

Terdapat desas-desus mengatakan bahawa abu mayat bekas pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM) iaitu Chin Peng dirancang diseludup masuk ke negara ini untuk disemadikan di Sitiawan, Perak. Terdapat sumber mengatakan bahawa ada pihak tertentu didakwa tetap berkeras untuk membawa pulang abu mayat bekas pemimpin partti komunis itu ke Malaysia bagi memenuhi wasiat Chin Peng yang mahu disemadikan bersebelahan dengan kubur ibu bapanya. Oleh itu, pihak keselamatan menjangkakan selepas upacara membakar mayat selesai dilakukan pada pukul 5.30 petang di Wat That Thong, Bangkok Thailand Isnin ini akan ada pihak yang akan cuba mencari jalan untuk menyeludup masuk abu mayat Chin Peng ke negara ini. Pihak-pihak yang terlibat tidak akan berputus asa dan mereka akan tetap membawa masuk abu mayat Chin Peng ke negara ini meskipun dihalang oleh kerajaan Malaysia.  Hal ini mengundang kemarahan banyak pihak pihak terutama bekas perajurit kita yang bertungkus lumus mempertahankan negara daripada kekejaman yang pernah dilakukan oleh bekas pemimpin parti itu.

sumber daripada google



Friday, 20 September 2013

Entah Ape-ape La

Assalamualaikum.....


Lalalallalalalallalala sang keldai tengah menyanyi lagu tiga kupang. 

 
(Masa muda dan bila dah berusia)
Yang ni pulak hmm gambar bajet cun la tu. Buruk benor rupernyer (amik ko cakap Perak dah ni)

Sape la yang ajar kupik durian macam ni, failed jadi menantu

Sekumpulan kucing sedang menyaksikan Tom & Jerry bergaduh. Tengah menuntut ilmula tu.

Aha, lepas ni korang siram motor mainan confirm jadi macam kat atas tu heheheh

p/s  entah ape-apela punyer entri malam ni. Takde sape nak layan tu jadi mereng jap

Dah jom tido....

Selamat malam ^_^

Vektor Grafik Dah Siap

Assalamualaikum...

Ingat lagi tak Kinah pernah post Kinah menang segmen vektor, ha inilah vektor yang kinah dapat


Amacam? Kasi komen sikit


Nasi Goreng Je

Assalamualaikum...

Dah sarapan? Kinah sudah dah ^_^. Selalunya ayah belikan kuih-muih ataupun nasi lemak. Tapi hari ni ayah tak beli pun sebab dah tak sempat nak pergi kerja. Jadi harini Kinah kenala turun ke  dapur untuk memasak. Bedek-bedek kat dalam peti ais mak inila hasilnya, Taraaaaaaaa 

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

Erk Alhamdulillah hehehheehehe



Thursday, 19 September 2013

Kadar Minimum Saman AES RM 150

Assalamualaikum...

Kadar minimum saman Sistem Penguatkuasa Automatik (AES) dicadangkan RM 150 dan cadangan itu akan dibawa ke Kabinet untuk kelulusan kata Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishamudin Tun Hussien. Namun begitu, kadar maksimum sebanyak RM300 akan tetap dikenakan sekiranya pesalah lewat membayar da bergantung juga dengan kesalahan tahap had laju yang dirakam oleh AES. Beliau turut berkata bahawa orang ramai tidak perlu bimbang mengenai operasi dan penguatkuasaan AES kerana pihak Peguam Negara buat masa ini telah membekukannya sehingga satu tempoh yang akan diumumkan kelak.

p/s Sungguhpun kadar saman AES ini akan dilaksanakan tidak lama lagi, janganla bawak kereta laju-laju bahaya. Ingatlah orang yang tersayang. Bawak laju-laju nak kejar ape? Takkan lari tempat yang nak di tuju tu. Peace yoo ^_^



Agihan Pendapatan AS1M 6.70 sen Seunit

Assalamualaikum

Amanah Saham Nasional Bhd. (ASNB) anak syarikat milik penuh Permodalan Nasional Bhd. (PNB) mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 6.70 sen seunit bagi Amanah Saham 1 Malaysia untuk tahun kewangan berakhir 30 September. Pengagihan pendapatan keempat itu merupakan peningkatan sebanyak 0.10 sen seunit berbanding 6.60 sen seunit yang diumumkan pada tahun lepas. Oleh itu, semua pengagihan pendapatan akan dikreditkan secara automatik ke akaun pemegang unit pada 1 Oktober. Menurut pengerusinya Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid berkata bagi tujuan pengiraan pengagihan pendapatan semua urus niaga AS1M di pejabat-pejabat dan ejen-ejen ASNB akan ditangguhkan mulai 24 September sehingga 30 September.   

Alhamdulillah, bertambah lagilah hasil AS1M ni. 




Tuesday, 17 September 2013

First Giveaway Vallarys

Assalamualaikum...


Mangsa tag


Instagram tak ada

-TAMAT-

Segmen 1K

Assalamualaikum...



Sesape nak join klik banner

-TAMAT-

Monday, 16 September 2013

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY

Assalamualaikum...


Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013

-Tamat-

Menang Segmen Vektor

Assalamualaikum...

Hari ini terlalu pack punya jadual semua kerana adik-adik dah habis bercuti. So kena hantar diorang sorang ke Medan Gopeng sebab basnya tunggu kat situ pastu hantar adik yang bongsu balik sekolah malam pulak hantar adik yang nombor dua ke Terminal Aman Jaya. Penat sungguh hari ni. Pasai tu harini update lambat  sebenarnya bukan nak bercerita pasai penat sebab hantar adik-adik ni tapi entri kali ni nak kobarkan pada semua bahawasanya blog ni baru je memenangi segmen vektor percuma. Macam tak percaya je bila diumumkan sebagai pemenang. Syukur alhamdulillah tak sangka la dipilih sebagai pemenang entri yang kreatif huhu.  

Baru je hantar url entri dan gambar untuk close up. Bila dah dapat nanti barula publish kat sini hehehe. 

Ini gambar yang akan di close up nanti. Kiter tunggu

Nak tau senarai pemenang lain? Boleh klik kat sini


Sunday, 15 September 2013

Special Giveaway 2013 by Misz Nadea


Assalamualaikum

sesiapa nak join klik banner

Tarikh tutup 30 september 2013

Random by Cikamal.com

Assalamualaikum...


Kinah


Segmen Pertama Che Yam

Asalamualaikum...


Join segmen pertama Che Yam. Jom join ramai-ramai

Nak join kilik sini


© Love Is Simple
Maira Gall