Saturday, 7 September 2013

Mini GiveAway by AinnKetodd

Assalamualaikum...

(Klik banner) 
Yeay join lagi dan lagi dan lagi hahahah. Tengah takde buat ape baik join.  

TAMAT PADA 13 SEPTEMBER 2013 (11.59pm) . Kemungkinan dicepatkan.


Senarai Join Segmen


Assalamualaikum
Ni senarai peserta yang join segmen,  tunggu apa lagi pergilah terjah diorang
Good Luck ^_^

Kumpulan 1
Cik Itah@RRP Nor Farihan Aisha Fauzi PinkyLady NanaKimie
Kumpulan 2
nuramyra ck mawaddah hunny madu Ahmad Sollehin AnnurIslam
Kumpulan 3
Banu Syah Syhera Rosdan Kasih Lestari Tasha Aqisha Nadhirah
Kumpulan 4
ChickenFloss Budak Kampung Syuhada Salleh Joanna Yunus Datin Irawmk
Kumpulan 5
Asmar Arafad Kisah Nenot Cik Ros Hafiza AizZawa
Kumpulan 6
Saira Othman Mama Amir Mrs Exotic Hajar Alynn Roslan
Kumpulan 7
Lina Miss Anonymous Nur Farahain Zakiyatul Umie A'nez
Kumpulan 8
LienLiendot SallySamsaiman ross_reeza Miya Amira Lilyn Wifey Sham
Kumpulan 9
Ahtull Seha Fatanah Khirizan Sha Chip-chip Asha Hana Mama
Kumpulan 10
Zumal Hawa Syazana Maruko King Ayam Fizah Mohamad
Kumpulan 11
Cik Ena Noormelah Anuar Mizz Aiza Pha Is Nur Shazleen
Kumpulan 12
Jue Azrin Atien Zzz Hatin Athirah Ibu Marlina Suzzi Junior
Kumpulan 13
Zack Hoya


Mutiara Kata

Assalamualaikum...




Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz

Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz

Assalamualaikum


*KLIK BANNER*

Jom join duo mega giveaway oleh Fiqa Nsz dan Adam Faiz!
Hadiah Gempak habis!
16 hadiah untuk dimenangi seperti hp case, kain pasang sutera vietnam, kemeja, produk kecantikan, koleksi baju, topup dan banyak lagi!

cepat-cepat join sebelum giveaway tamat 20 September 2013! KLIK SINI!

Friday, 6 September 2013

Budak-budak Zaman Sekarang

Assalamualaikum...

hahhahahhaha

p/s adui budak zaman sekarang ni dah terlebih advance. Bahaya-bahaya



Sifat Malu

Assalamualaikum...


Sifat malu dalam diri begitu sinonim dengan kaum wanita. Sifat malu terbahagi kepada tiga iaitu malu sebagai perasaan, malu sebagai tanda harga diri dan juga malu sebagai fungsi kawalan sosial.

Malu sebagai perasaan
Merujuk kepada istilah 'rasa malu'. Istilah-istilah Melayu yang begitu sinonim dengan perkara ini termasuklah berasa aib, dan berasa segan. Secara umumnya, malu dapat ditafsirkan sebagai perasaan rendah diri ataupun merasa segan akan kekurangan yang ada pada diri individu tersebut jika dibandingkan dengan individu yang lain.  
Malu sebagai tanda harga diri
Merujuk kepada kehidupan bermasyarakat yang begitu menitik beratkan akan hal maruah diri, harga diri dan juga air muka seseorang. Mereka yang tidak mempunyai rasa malu dianggap tidak tahu harga diri sehingga menerima cacian daripada masyarakat. Oleh itu, perasaan malu perlu ada dalam diri setiap individu yang akan menjadi sebagai benteng atau penghalang agar tidak melakukan sesuatu yang negatif 
Malu sebagai fungsi kawalan sosial
Apabila perasaan malu ada dalam diri individu, secara tidak langsung dapat mengawal tingkah laku seseorang serta dapat memainkan peranan sebagai fungsi kawalan sosial. Masyarakat Melayu yang hidup berkeluarga dapat menguatkan lagi fungsi kawalan sosial ini yang mana fungsi kekeluargaan akan memberi impak yang lebih dalam fungsi ini. Jika tidak, ibu bapa yang akan menanggung malu akibat daripada perbuatan anak mereka itu.
Sebagai kesimpulan, malu memberikan impak negatif pada emosi seseorang. Namun, malu turut memberikan impak yang positif dalam kehidupan bermasyarakat kerana perasaan malu dapat mengawal seseorang supaya tidak menyeleweng daripada norma masyarakat sekaligus membentuk suasana yang lebih harmoni. 


Jaga Lidahmu

Assalamualaikum


p/s untuk diri sendiri dan juga kawan-kawan



Segmen vector percuma


Assalamualaikum...

(Klik banner)

Kali ni join segmen vektor percuma. Jumpa segmen ni masa blogwalking. First time dengar vektor ni dan berminat pulak nak join, mana la tau ada rezeki untuk menang. Ok la pertama sekali nak jawab soalan yang diberi

  • kenapa saya harus dapatkan vektor dari blog Iza ni ---> sebabnya ini kali pertama dengar vektor grafik ni. Apa yang saya tahu vektor ini ialah semua jenis arthopod yang membawa parthogen penyakit sama ada secara fizikal mahupun biologi. Jadi teringin jugak nak tahu bagaimana hasil vektor grafik yang ternyata jauh berbeza dengan vektor yang telah saya berikan maksud tu apabila telah siap dihasilkan nanti ^_^ (Feeling excited)      

Thursday, 5 September 2013

Review tempahan Softly Shop


RM 60 * PM HERE
CK 10154 ~ Long Sleeve Chiffon Jubah 
Color Available: Pink/Light Blue/Blue
Measurement: Length: 140cm Bust: 80-92cm Waist: 60-90cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59cm
Material : Chiffon With Full Inner Lining

POSTAGE : RM 7





HARGA ASAL RM 85
HARGA PROMOTION RM 80 sahaja




POSTAGE RM7(SM) / RM10 (SS)



Harga asal RM 98
Harga Promotion RM 95 *save rm3 

 
 APA2 TEMPAHAN BUAT DISINI 

Softly Shop Dress GIiveaway

Assalamualaikum...

(Klik banner)

Banyak gilos saya join giveaway ni hehehe. Dah orang jemput apa salahnya kite mencuba ye dak? Ok la tak payah nak celoteh panjang-panjang nanti korang bosan pulak. Pada sesiapa yang nak join klik aje banner tu yer ^_^

Gambar Untuk Entri


Mutiara Kata

Assalamualaikum...


p/s: Bukan saja untuk blogger di luar sana saja tapi untuk diri saya sendiri ^_^





Wordless 1

Assalamualaikum...



Wednesday, 4 September 2013

2nd Giveaway By Ira Syiqin


KLIK BANNER TO JOIN

Jom join join giveaway yang dijalankan oleh Ira Syiqin ni. Terdapat pelbagai hadiah yang menanti anda. Giveaway ni start pada tarikh 31/01/2013 dan berakahir pada 21/09/2013. Senarai hadiah sila check di bawah nie ^^

SENARAI HADIAH

Apa tungu lagi jom join giveaway gempak nie ^^

Elektrik Takdok

Assalamualaikum...

Harini dengan dukacitanya dimaklumkan bahawa elektrik takdok start pukul 9.00 pagi sampaila petang agaknya. Apalagi lepas jogging tadi terus masak nasi, mesin baju siap-siap sebelum elektrik takdok hmm.. Nampak gayanya terbantutla plan nak melawat blogger di luar sana tu. Insya Allah lepas elektrik dah ada balik kita serbuuuuu heheheh. Nak buat ape ye masa eletrik takdok ni alahaiiiii. Walau macamana pun sabor je la (trademark orang Perak)

(Sedap pulak tengok cupcake logo TNB ni)

Apa kaitan pulak post ni dengan cupcake ye heheh. Ape ape je la heheh

Tuesday, 3 September 2013

Mana Nilai-nilai Murni Kita???

Assalamualaikum...


Dah tengok gambar kat atas tuh.. Hmm apa pendapat anda semua mengenai hal ni? Rasanya dah banyak kempen kat media massa, media cetak, untuk menerapkan nilai-nilai murni dalam diri terutama kepada anak muda pada masa kini. Tapi tengokla gambar kat atas tu, seorang wanita yang sedang mendukung anaknya berdiri manakala pasangan tersebut duduk tanpa mempedulikan wanita tersebut siap lentok lagi. Padahal dah terpampang board zon keutamaan tu. Hmm tak tau la anak muda zaman sekarang. Mana nilai-nilai murni kita ni kawan-kawan.


1st GiveAway by adkdayah

cepat tekan banner..

hadiah yang ohsemmenanti anda
reader x nak ke? kalau nak join cepat dekat SINI
antara hadiah yang ohsem
novel terpakai (nama je terpakai tapi still cantik dan elok lagi tau)
4 pemenang ( sape cepat bole pilih yang mana satu)

majalah ujang keluaran terbaru x 2 pemenang
(gambar contoh)

Felt keychain yang superb cumel x 1 pemenang

cover photo x 3 pemenang
(gambar contoh)
topup RM10 x 4 pemenang
topup RM5 x 2 pemenang

Fridge magnet x 3 pemenang
(xde gambar)
bloglist x 3 pemenang
bloglist sebulan + review blog x 3 pemenang (dayah sendiri)

apa tunggu lagi??cepat sertai 1st GiveAway by adkdayah..tekan banner diatas

Segmen : CN nak bagi hadiah, nak tak?

Assalamualaikum..


Join segmen lagi. Kali ni CN sendiri yang jemput ececece bajet retis ler tu  
Nak join klik banner tu yer.

Mangsa tag
1 2 3 4 5

Antara banyak-banyak hadiah saya pilih tadaaaaaaaaa

(Brooch Ros Merah Hati)
Sebabnya saya takde lagi brooch ni lagi. Manala tau kot2 ada rezeki dapat brooch ni tak payah nak beli dah huhu. 



Kerana 20 SEN




Assalamualaikum....

Semua tengah pegang kalkulator ngira bajet pas harga minyak naik. Kat sini ada yang bermurah hati tolong kira untuk korang. Sharing is caring heheheh


Bila harga minyak naik semua barang akan naik. So kite cuma buat apa

Hhehehehehe


Monday, 2 September 2013

Harga Minyak Naik

Assalamualaikum....

(Pinjam dari en.Google)

Ramai-ramai pakat isi minyak malam ni gara-gara harga minyak naik bermula esok. Semua stesen minyak pada malam ni jammed.  

Durian Runtuhhh!!!!

Assalamualaikum

Amacam tengok duit banyak ni juling tak mata korang hehehhe. Kalaulah korang semua ada duit banyak ni kan agak-agaknyala nak buat ape ye hmmmmmmmm......
  • Shopping
  • Menderma kepada yang memerlukan
  • Beli rumah besar
  • Beli keta mewah
  • Kahwin
  • Pergi Haji
  • Simpan
  • Takde dalam senarai korang nyatakan sendiri

Dilemakan huhuhuhu




Sunday, 1 September 2013

September Giveaway By KasihLestariAbadi

Assalamualaikum..



Join GA pulak hadiahnya boleh tahan. 

Nak join?? Klik banner tu pastu follow syarat-syaratnya..




Segmen Banjirkan Follower by Memey

Assalamualaikum...


Dah lama rasanya tak join segmen. Oleh kerana sekarang ni ada banyak masa nak menyibukkan diri dengan menjoin segmen ni. 

Syarat-syaratnya mudah je kena follow owner blog tersebut dengan like memey myrrh

Jumlah follower: 115 je x ramai pun


Tarikh tutup lambat lagi sampai 14/12/2013

Jom ramai-ramai kita meriahkan segmen ni kata memey follower paling ramai dapat hadiah misteri hehheh




© Love Is Simple
Maira Gall