Saturday, 16 November 2013

Orang Putih Hantar Mesej Ajak Jadi Partner

Assalamualaikum semua, tadi kinah cek private message di FB, mana yang ada hantar Mesej tapi kinah tak balas tu mintaak maaf ye, kinah tak perasan lagipun mesej anda berada dalam others, bila dalam others kinah tak berapa concern sangat, Berbalik pada soal mesej, kinah ada menerima mesej daripada Frank Anderson. What Frank Anderson? Yes i got messaged from him. Actually kinah terkejut jugakla siapa pulak mamat ni, kenal pun tidak, mamat luar negara yang kinah kenal cuma bernama Jibrail from Iran, itupun classmates kinah masa berada di kelas Prof Abdad subjek Public Economy. Hmm kita lupakan hal Jibrail ni, kita cerita balik mengenai Frank, dia hantar mesej ni untuk pelawa kinah jadi partner dia, partner?? Oh no, ni mesti nak kinah jadi keldai. No no no, tok sei kata orang Kelantan. Tujuan kinah buat post ni kinah nak semua orang alert dan ambil iktibar mereka yang telah menjadi mangsa penipuan, cukuplah, jangan ada lagi terlibat dalam urusan jual beli mereka, memang tawaran mereka nampak lumayan tapi tolong berfikir dengan waras ye kawan kawan sebelum buat keputusan. Jika nak buat side income pun biarlah kena pada tempatnya. Sebagai contoh Nuffnang ke, Churp2 ke, 8 Share ke, ini entah orang putih mana tiba-tiba ajak jadi partner, lupakan saja ye 

  • Conversation started 5 November
Frank Anderson05/11/2013 12:53Frank AndersonMy Dear Friend,
My name is Lieutenant Frank Anderson, I am from the United States, I have a warm and friendly feelings as I saw your picture on Facebook.com, you look gorgeous and attractive, you are throughly a queen, so I decided to leave a massage for you, if it touches you write back so that we can get to know each other better, I believe we can start from there to know each other better. However, there is a deal I will like to introduce to you in future but I have decided to tell you now, I have an obscured business proposal that will be of mutual benefit to both of us. Few days ago, my colleagues and I intercepted a radical Taliban courier responsible for the transportation of huge amount of funds and on this unfortunate incident, we rounded up a total of US$15.5 Million United States Dollars. After detailed discussion with my platoon, we came to a conclusion that if the funds are handed over to the Afghanistan Police, there is the possibility that the funds will be confiscated for their personal consumption. Therefore, it was my duty to find a partner whom will receive this fund for the benefit of us all.
With all due humility, I want you to be our partner in receiving this funds. Hence the funds has been moved out of Afghanistan to another country through a Military courier delivery, Hence I will give you all details as soon as I received your positive response, and all you are required to do is to help us receive the funds and we will give you 30% of the fund for your assistance. More details and informations will be provided to you as soon as I have your positive response. You can call me at my United States number +15125372941 which is also working here in Afghanistan.
Hoping to receive your response.
Yours Sincerely,
Lieutenant Frank Anderson
Ini antara mesej yang dihantar pada kinah siap ada gambar lagi kinah nak tunjuk kat semua, mengampu sungguh hang ni ehhh, KENAL PUN TIDAK. Please beware my dear friends.

P.s Nak dapatkan sesuatu bukanlah suatu perkara yang mudah, apa yang perlu kita kena berusaha, jika ambil jalan pintas yang susah nanti diri sendiri. Renung-renungkanlah. Oh ye tolong click sini sikit hee
 ---> sini

2 comments

  1. amboi ayat ngampu dia ''you are gorjes and attractive'' gitteww

    perempuan selalu kena benda2 mcm ni..kena hati2..

    ReplyDelete
  2. jangan terpedaya, kena sangat hati2....

    ReplyDelete

© Love Is Simple
Maira Gall