Bisness Online Dikenakan GST

by - Saturday, November 02, 2013

Assalamualaikum semua...

Harini kinah tak tahu la nak post entri ape harini. Kosong je, no idea maaa. 

Tiba-tiba tinggggggg keluar ini idea,

Photo: lau bisness online dikenakan GST,cm ne kawe nok cari mkn lagu ni wey.. makin mahal la jwbnye..
tahniah pm coz nyusahkan rahyat..

#sakithatiaq

Pada mereka yang run bisness secara online, jenuh la macamni kena GST. Tujuan GST dilaksanakan adalah untuk mengelakkan negara berhutang dengan bank dunia. Hmm entah macam mana bila GST mula dilaksanakan ye, adakah perkara ini dapat membantu golongan pendapatan sederhana? Fikir-fikirkanlah semua.

You May Also Like

5 Pengomen Tegar

  1. anggap jer lah gst ni menyucikan harta... nak buat cam mane lagi kann.... Daripada menyumpah dpt dosa..hahaha :)

    ReplyDelete
  2. payah la cmni.. terpaksa tutup kedai -.-''

    ReplyDelete
  3. Ermm,kalau tanye saya mmg x setuju.akn dtg 2015 pembeli pun kena gst.

    ReplyDelete
  4. wurm,,mcm tu ke? mcm pelik-pelik je kerajaan skrg ni.. nak kne survey ni =)

    ReplyDelete