Friday, 18 October 2013

Tip untuk dapatkan CPUV

Assalamualaikum semua...

Entri kali ni kinah nak bagi tips sikit mengenai bagaimana untuk mendapatkan CPUV ni. Diharap tip yang tidak seberapa ni memberi manafaat kepada semua. Lagipun tip yang Kinah dapat ni daripada blogger senior sharing is caring tak gitu.

1. Hantar tiket pada Nuffnang
Nak dapat CPUV ni korang semua kena rajin hantar tiket pada pihak nuffnang supaya pihak nuffnang tahu akan kewujudan blog korang tu. Selagi tak dapat CPUVjangan segan-segan nak hantar tiket. Tak tau macamne nak hantar tiket boleh rujuk kat ----> sini
2. Rajin-rajinkan diri update survey
Ha yang ni pun penting gak supaya pihak nuffnang tau genre blog korang yang macamne supaya senang pihak mereka nak tentukan iklan jenis apa yang sesuai tuk diberi. Sebagai contoh, hari ni korang update entri mengenai kesihatan, so korang updatekan survey tu untuk kesihatan. 
3. Maintainkan Trafik di Blog
Ini pun penting jugak. Jika trafik blog korang busy sesangat peluang untuk dapatkan CPUV tu semakin cerah. Cara nak dapatkan trafik ni pun mudah je rajin-rajinla blogwalking ye. Nak tau kenapa kena maintainkan trafik supaya pihak advertiser merasa yakin untuk meletakkan CPUV di blog kita. Lagipun mereka dah mengeluarkan modal yang besar untuk iklan ni.
4. Letak atau tepek iklan Nuffnang ketiga-tiganya
Korang mesti tepek iklan nuffnang ketiga-tiga bahagian iaitu di atas, di bahagian tepi dan di bawah entri. Boleh rujuk di website Nuffnang macamne nak letak kod-kod tu.
  
Rasanya itu jela kot tips-tips yang boleh Kinah kongsikan, itu je yang Kinah amalkan untuk dapatkan CPUV ni. Tapi satu je pesanan jangan anak tirikan nuffnang nanti tak dapat pulak CPUV yang korang idamkan tu. 



12 comments:

  1. thanks a lot my dear! i knew all information above except the ticket knowledge. this entry really helps me. thanks so much my dear! :)

    ReplyDelete
  2. isu apa yang sesuai kalau kita nak hantar tiket ni?

    ReplyDelete
  3. @Sue Bee tanya je bila boleh dapat cpuv, dalam bm pun boleh

    ReplyDelete
  4. kak pon amalkan mcm kat atas tu jugak kinah ^_^ alhamdulillah rezeki murah selalu

    ReplyDelete
  5. ayu dulu 2x kot submit ticket.. hihihi

    ReplyDelete
  6. Check nuffnang ads dah hilang.. tinggal satu jer.. huhuhu

    ReplyDelete
  7. Kalau kita juz copy ketiga-tiga link iklan tu masuk dlm layout(edit html) boleh x? mcam kita letak iklan skycrapper tu?

    ReplyDelete
  8. @Mazatul Azura Muhamad hmm aritu pun kinah punya hilang sekarang dh ok. sistem kot

    ReplyDelete
  9. @Naugatslepy x boleh cuma satu je yang boleh letak kat layout, yang lain kena masuk kat template edit html

    ReplyDelete
  10. good sharing, CN pon baru merasa cpuv ni, alhamdulilah, rezeki berblogging ;)

    ReplyDelete