Kadar Minimum Saman AES RM 150

by - Thursday, September 19, 2013

Assalamualaikum...

Kadar minimum saman Sistem Penguatkuasa Automatik (AES) dicadangkan RM 150 dan cadangan itu akan dibawa ke Kabinet untuk kelulusan kata Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishamudin Tun Hussien. Namun begitu, kadar maksimum sebanyak RM300 akan tetap dikenakan sekiranya pesalah lewat membayar da bergantung juga dengan kesalahan tahap had laju yang dirakam oleh AES. Beliau turut berkata bahawa orang ramai tidak perlu bimbang mengenai operasi dan penguatkuasaan AES kerana pihak Peguam Negara buat masa ini telah membekukannya sehingga satu tempoh yang akan diumumkan kelak.

p/s Sungguhpun kadar saman AES ini akan dilaksanakan tidak lama lagi, janganla bawak kereta laju-laju bahaya. Ingatlah orang yang tersayang. Bawak laju-laju nak kejar ape? Takkan lari tempat yang nak di tuju tu. Peace yoo ^_^



You May Also Like

7 Pengomen Tegar

  1. nana harapje ada lesen,heee..tapi takut nak drive:)

    ReplyDelete
  2. sokong ! kalao kita ikot peraturan takkan kenanya saman2 ni ;)

    pandu hemah jiwa selamat . duit pon slmt . kuikuikui :D

    ReplyDelete
  3. hurm kena bawa keta 60 je hehe sure x kena aes hihi

    ReplyDelete
  4. haigooo...kadang2 AES ni mcm tak masuk akal jugak...

    ReplyDelete
  5. utk kebaikan diri sendiri jugak. huhu. lepas ni kena hafal hot spot kalau nak TERbawak laju. kihkih

    ReplyDelete