Thursday, 15 November 2012

Kerja Oh Kerja


Assalamualaikum, topik hari ni ialah kerja.  Sapa yang x mau kerja cuba habaq mai. Kerja merupakan satu keperluan dalam kehidupan kita. Cuba bayangkan kalau kita x berkerja macam mana kita nak isi perut kita, x kan nak mak ayah bagi duit lagi kot. Malula kita dah besar boleh dah hidup berdikari. Bermacam-macam jenis kerja yang dah mohon tapi masih belum ada rezeki lagi. Sabor je la kata orang Perak hmm. Kerja apa pun x kisah sekarang ni yang penting boleh bayar hutang yang akan sampai suratnya x lama lagi. Nak tau hutang ape? Hutang PTPTN la apa lagi.  Kalo My Ayah tauke ladang lama dah bayar xpun x apply pun pinjaman tu huhuh.. Apa yang boleh buat sekarang ialah berusaha untuk mencari dan terus mencari pas tu berdoa dan tawakkal je la. Hope sangat antara banyak-banyak kerja yang dimohon lekatla satu. Kawan di luar sana tu doakan Kinah ye.  




Tuesday, 13 November 2012

Wordless



Kalaulah mood macam si rabbit ni kan best. Gembira aje.  Hmm sabarlah duhai hati. 


Sunday, 11 November 2012

SEGMEN :- NAK DOODLE MUSLIMAH ?

Assalamualaikum hari terlebih rajin lak.. Semalam join segmen cari follower. Harini nak join segmen doodle muslimah lak hehehe..  Ok la x mau bebel panjang-panjang.. 

Syarat-syaratnya

  • Wajib follow tuan blog kiter Nizam namanya
  • Wajib like page Nizam -- sini --
  • Lepastu buat entry yang berkaitan dengan segmen ni
  • Letak banner dan lin kan
  • Dalam post tu kena anda benda ni
           Nama pendek (nickname la tue) : Kinako
           Wana tudung : Pink 
          Wana pensel (bagi dua warna) : BC0F99, BC0F88

  • Tag kepada 2 bloggers and make sure diorang tau pasai ni
                              Iyjihah
                              Misreen Munirah

  • Hantar link ke ruangan komen
Apa lagi jom ramai-ramai kiter join segmen ni... 

Seronok Punyer Pasal



Assalamualaikum, haha ini idea baik punya. Sesiapa yang nak online pas ni x payah dah nak angkut laptop korang yang berjenama tu. Tengok gambar kat atas tu siap bawa desktop lagi kat Mc Donald tu..  Heheh ni bukan meringankan beban tapi memberatkan beban yag nak dipikul hehehe. Nasib la gambar ni bukan kat negara kita. Kalau kat negara kita haru la jawabnya hahahaha.

p/s x tau nak tulis ape hari ni.. 


© Love Is Simple
Maira Gall