Thursday, 15 November 2012

Kerja Oh Kerja


Assalamualaikum, topik hari ni ialah kerja.  Sapa yang x mau kerja cuba habaq mai. Kerja merupakan satu keperluan dalam kehidupan kita. Cuba bayangkan kalau kita x berkerja macam mana kita nak isi perut kita, x kan nak mak ayah bagi duit lagi kot. Malula kita dah besar boleh dah hidup berdikari. Bermacam-macam jenis kerja yang dah mohon tapi masih belum ada rezeki lagi. Sabor je la kata orang Perak hmm. Kerja apa pun x kisah sekarang ni yang penting boleh bayar hutang yang akan sampai suratnya x lama lagi. Nak tau hutang ape? Hutang PTPTN la apa lagi.  Kalo My Ayah tauke ladang lama dah bayar xpun x apply pun pinjaman tu huhuh.. Apa yang boleh buat sekarang ialah berusaha untuk mencari dan terus mencari pas tu berdoa dan tawakkal je la. Hope sangat antara banyak-banyak kerja yang dimohon lekatla satu. Kawan di luar sana tu doakan Kinah ye.  




2 comments

  1. berusaha lah yea ! jangan sesekali putus ase ;)

    ReplyDelete
  2. Good luck kinah..terus usaha k and jangan give up..

    ReplyDelete

© Love Is Simple
Maira Gall